Krem čorba od bundeve
U hladnim danima ova čorba deluje okrepljujuće!
04-06-2015
|18:16
U hladnim danima ova čorba deluje okrepljujuće!
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 6.2.2014. - 11:43:00
Foto:(recipesquickneasy)
Sastojci:
- 125 ml kisele pavlake
- 125 ml mleka
- 3 kašike pirinča
- 750 ml pileće supe od kocke
- 1 koren celera
- 1 crni luk
- 1 paprika
- 700 g bundeve
- bibera, soli i biljnog začina po ukusu
Priprema:
Bundevu, luk i celer očistite, iseckajte i ubacite u lonac zajedno sa supom, pirinčem i tucanom paprikom. Poklopite i sačekajte da provri na jakoj vatri.
Smanjiti temperaturu i nastaviti sa kuvanjem 15-20 minuta. Dodati mleko i pavlaku, pa sve izblendirati. Ukoliko je čorba previše gusta dodati još bistre supe, začiniti je solju i tucanom paprikom po ukusu. Grejati je na umerenoj vatri pazeći da ne provri. Sipati u tanjre, dopuniti iseckanom paprikom i služiti.