Kraljevski krompir
Uživajte u izvrsnom jelu, koje će probuditi sva vaša čula
03-06-2015
|12:28
Uživajte u izvrsnom jelu, koje će probuditi sva vaša čula!
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 8.1.2014. - 12:41:00
Foto:(boldsky)
Sastojci:
- 4 veća krompira
- 300 g pečurke
- 200 g majoneza
- šoljica vinskog sirćeta
- sok od limuna
- zrno karanfilića
- bibera u zrnu po ukusu
- soli po ukusu
Priprema:
U posudu sipajte tri čaše vode, dodajte sirće, karanfilić, nekoliko zrna bibera i so i stavite da provri. Kada počne da vri, dodajte pripremljene i isečene pečurke i ostavite da se kuvaju tri minuta, zatim ih izvadite i ocedite. Krompir skuvajte u ljusci, ali vodite računa da ostane čvrst. Kada se ohlade, oljuštite ih i izbušite im sredinu. Izmešajte majonez sa sokom od limuna, dodajte pečurke, promešajte i tom masom punite krompire. Stavite u frižider do serviranja.
Savet:
Krompir u ljusci za vreme kuvanja neće popucati ako stavite malo soli nakon što provri