Korisni i praktični saveti vrhunskih kuvara

Ukoliko ste smatrali da nemate talenta za spremanje različitih jela i poslastica, mi ćemo vam predstaviti jednostavne trikove koji će vam dokazati da spremanje jela može biti lak i zanimljiv posao u kome ćete i vi uspeti...

29-05-2015

|

01:25

Ukoliko ste smatrali da nemate talenta za spremanje različitih jela i poslastica, mi ćemo vam predstaviti jednostavne trikove koji će vam dokazati da spremanje jela može biti lak i zanimljiv posao u kome ćete i vi uspeti...

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 29.10.2013. - 17:00:00

Korisni i praktični saveti vrhunskih kuvara
(Foto: asia-destinations)

Predstavljamo vam nekoliko trikova koji će vaša jela pretvoriti u remek-dela kulinarstva. Čak i najobičnija jela uz pomoć posebnih trikova mogu postati pravi specijaliteti. Primenite savete vrhunskih kulinarskiih stručnjaka i uživajte u pripremi pravih umetničkih dela.

Džim Lehi tvrdi da što je jelo manje veličine, temperatura pečenja treba biti veća. On daje primer njemu omiljenih čokoladnih kolačića koje peče na 260 stepeni za samo 4 minuta. Rezultati koje dobije su savršeni, stoga se bacite na posao i uživajte u ovoj poslastici.

Vlasnik popularnog restorana "Tramotno’s Steak & Seafood" u Ilinoisu, Rik Tramonto savetuje da začine čuvamo na hladnom, tamnom mestu i nikako blizu šporeta. Začinsko bilje će izgubiti ukus usled vlage, svetlosti i toplote. 

Kuvar Markus Semjuelsen iz Njujork kaže da ako pripremate jelo za važne goste, šefa ili za partnera, nikada ne isprobavate novi recept i nove sastojke u isto vreme.

Mario Batali savetuje da pastu kuvate jedan minut kraće nego što piše na pakovanju, a ostatak vremena da iskoristite za njeno mešanje u tiganju sa sosom. 

Didije Elena, kuvar iz Njujorka preporučuje da posle pripreme jaja na oko, u tiganj sipate vinsko sirće, a zatim tim sosom prelijete ispržena jaja. To će dati potpuno drugu dimenziju jelu.