-
Poslednjih 5 pesama
- Sergej Ćetković - Moj Svijet
- Bijelo dugme - Padaju zvijezde
- Marija Šerifović - Dolazi Ljubav
- Tony Cetinski - Mjesecar
- Marina Perazić - Kolačići
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
ZdravljeAko brinete o zdravlju smanjite unos soli: Ova količina je dozvoljena na dnevnom nivou
Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, hipertenzija je vodeći faktor rizika za kardiovaskularne bolesti i smrtnost.
Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafuNajveći broj ljudi započinje dan uz ovaj popularan napitak. Uz dva začina ne samo što možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
-
PutovanjaIdealno vreme da posetimo Solun
Solun, drugi po veličini grad u Grčkoj, ima bogatu istoriju, slikovite pejzaže i dinamičnu atmosferu koja ga čini neodoljivom destinacijom za putnike željne avanture i kulture. Ako već planirate negde da putujete a ne biste da idete daleko Solun može da bude savršena destinacija.
Neobičan hotel u Londonu: Ljudi plaćaju lošu uslugu, a osoblje ih vređa!Noćenje u hotelu Karen košta 220 evra, ali ovde osoblje nije ljubazno. Upravo suprotno, jer koncept u kome se gost vređa i dobija minimalnu uslugu funkcioniše savršeno.
-
PreporučujemoNajlakši način da očistite fuge i pločice u kuhinji
Napravite samo sredstvo koje će vam pomoći da se lako otarasite naslaga masnoće i prljavštine na pločicama.
Sačuvajte svežinu i hrskavost zelene salateDa li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.02 119.86 120.70 USD 107.99 108.75 109.51
-
Koliko bi često trebalo da perete pidžamu ako ne želite da postane leglo bakterija?
Pidžame lako mogu da postanu leglo bakterija, a mnogi od nas nisu svesni ove činjenice.
30-11-2023 | 09:54 | Autor/Izvor: Naxi media, Metro
Foto: Bigstock, Xavier Lorenzo
Pidžama je odevni predmet koji nosimo svaki dan kada idemo u krevet, a nekima je omiljena odeća za nošenje dok borave kod kuće. Da li ste se ikada zapitali koliko često treba da perete te pidžame? Odmah ćemo vam reći da najveći broj ljudi to ne radi dovoljno često, pa nemojte da se začudite ako uočite da ni vi ne pripadate grupaciji apsolutnih čistunaca.
Kako prenosi Metro, pidžame nisu u istoj kategoriji kao donji veš, ali takođe ne pripadaju kategoriji pletenog džempera koji možda neće privući ogromnu količinu bakterija, a i vi izbegavate da ga nosite često. Dakle, koja je optimalna učestalost pranja pidžame?Stručnjaci za luksuzne pidžame, Pretty Lou London, rekli su da su naše omiljene pidžame leglo za klice.
"Pidžama je jedina intimna odeća koju redovno nosimo, a mnogi je ljudi nose kao jedini sloj i bez donjeg rublja ispod'" rekao je sagovornik. "Ta blizina našoj koži i drugim delovima tela 6 do 8 sati svake noći ispod posteljine čini ih idealnim tlom za razmnožavanje bakterija i drugih klica."
"Zapravo ne postoji jedno pravilo koje svima odgovara u ovakvim situacijama. No, po našem mišljenju, verujemo da ako nosite pidžamu za spavanje onda je prihvatljivo da je nosite tri do četiri noći pre nego što je ubacite u veš mašinu", saopštili su i dodali "Ako pidžamu oblačite tek nakon tuširanja ili kupanja pre spavanja, možda ćete moći da je nosite pet do sedam dana pre pranja".
„Ako nosite različite komplete pidžama za različite delove dana i samo u kratkim vremenskim periodima, onda se zaista sve svodi na to da procenite kada treba da ih operete, ali uvek bismo savetovali da je jednom nedeljno to neophodno.'"
Ipak, ako nosite pidžamu i u toku dana, pranje bi trebalo mnogo češće da praktikujete. -
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: