Kolač sa narom
Nar se najviše koristi u mediteranskoj kuhinji, a prisutan je i u slanim i slatkim jelima. Ukus je fantastičan, a crvene bobice mogu da posluže i kao dekoracija.
03-06-2015
|12:28
Nar se najviše koristi u mediteranskoj kuhinji, a prisutan je i u slanim i slatkim jelima. Ukus je fantastičan, a crvene bobice mogu da posluže i kao dekoracija.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:28.11.2013. - 14:25:00
(Foto:kristinhove)
Sastojci:
- 8 jaja
- 150g šećera u prahu
- kora od 1 limuna i 1 pomorandže
- 150 gr mlevenih badema
- 2 nara
- prstohvat soli
Priprema: Odvojiti belanca od žumanaca, a zatim belanca umutiti sa malo soli da očvrsnu. Pri kraju mućenja dodati 50 grama šećera u prahu, a ostatak pomešati sa žumancima, rendanom korom limuna i pomorandže. Sve to penasto umutiti. U žumanca dodajte i bademe, pa u tu smesu polako umešajte šne od belanaca. Sipajte u podmazan pleh i pecite u rerni na 180 stepeni, oko 40 minuta. Kada kolač dobije smeđu boju, prekrijte ga aluminijumskom folijom i pecite još 10 minuta. Kada je gotov, izvaditi ga iz rerne i preliti sokom od 1 nara, dok je još vruć i u plehu. Zatim staviti na tanjir i posuti semenkama nara.