Kolač sa jabukama i makom

Iskoristite sezonu jabuka i pripremite sočne i brze kocke s makom i jabukama koje će vas osvojiti na prvi zalogaj.

12-11-2025

|

11:49

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

  • 100 g brašna
  • 200 g maka
  • 130 g šećera
  • 5 jaja
  • 200 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 3-4 jabuke
  • 1 prašak za pecivo
  • ekstrakt ili vanilin šećer

glazura:
 

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 60 g maslaca
  • 2 kašike mleka


Priprema:

Prokuvajte mleko i dodajte mak da se natopi. Odvojte belanca od žumanaca i umutite čvrst sneg. Žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke. Sve sjedinite i na kraju špatulom umešajte sneg od belanaca. Izlijte u kalup srednje veličine i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Proverite čačkalicom da li je gotovo. Kada se kolač ohladi napravite glazuru. Sve zajedno otopite na laganoj vatri, pa ostavite oko deset minuta da se ohladi, pa prelijte kolač. Stavite u frižider minimum pola sata da se kolač stegne.

PRIJATNO!