Kolač sa aromom jeseni
Jabuke, rum, cimet, bundeva... neke su od aroma jeseni koje ako iskoristite po našoj preporuci možete uživati u divnim slasnim zalogajima.
06-06-2015
|08:07
Jabuke, rum, cimet, bundeva... neke su od aroma jeseni koje ako iskoristite po našoj preporuci možete uživati u divnim slasnim zalogajima.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 6.11.2013. - 15:15:00
Foto:(seasaltwithfood)
Potrebno je:
1 kg oguljenih i očišćenih jabuka,
1 limun sok i naribana korica,
100 g brašna,
1 prašak za pecivo
500 g smeđeg šećera,
250 g zobenih pahuljica,
400 g otopljenog maslaca ili margarina,
1 kašika cimeta
Priprema:
Jabuke iseći na tanke kriške i preliti sokom od limuna. U većoj posudi dobro promešati brašno, prašak za pecivo, šećer i zobene pahuljice. U to dodati istopljeni maslac ili margarin i dobro promešati. Polovinu te smese sipati u veći pleh za pečenje i utisnuti ga. Preko toga poređati jabuke pa ih posuti cimetom i koricom od limuna. Na jabuke staviti drugi deo smese od brašna. Peći kolač u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko jedan sat.