Kolač od sira i malina
Maline i sir su odličan izbor za sve one koji preferiraju voćne ukuse naspram čokoladnih. Ukoliko volite čiz kejk, dopašće vam se i ovaj recept.
05-06-2015
|21:47
Maline i sir su odličan izbor za sve one koji preferiraju voćne ukuse naspram čokoladnih. Ukoliko volite čiz kejk, dopašće vam se i ovaj recept.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 15.11.2013. - 12:40:00
(Foto: mccormick)
Sastojci:
Potrebno je
- 200g dijetalnog keksa
- 80g putera
- 150g jogurta
- 300 g krem sira (0% m. m.)
- 200g slatke pavlake
- 180g malina (smrznutih)
- 1,5 kesica želatina
- tečni zaslađivač, po ukusu
Priprema: Keks usitniti u seckalici (ne mleti ga) tako da ostanu sitniji komadići. Preliti ga istopljenim puterom, izmešati i od te smese napraviti koru u plehu za tortu, sa obručem na otvaranje, prečnika oko 22 cm.Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Želatin rastvoriti u vodi (prema uputstvu na kesici), ostaviti da nabubri a zatim ga otopiti na niskoj temperaturi.
Umutiti slatku pavlaku, zasladiti tečnim zaslađivačem, prema ukusu. U drugoj posudi umutiti krem sir, dodati jogurt i želatin, sve promešati i sjediniti sa slatkom pavlakom. Smesu podeliti na dva dela, u jednu polovinu dodati maline (odmrznute i oceđene od soka) i izmešati mikserom tako da se maline ne usitne potpuno, već da ostanu u komadićima.
Na koru, u plehu za tortu, prvo sipati smesu sa malinama, a zatim preostali, beli deo smese. Staviti u frižider da se ohladi i stegne, 4 do 5 sati.