Kineske nudle

Kineska hrana je sve popularnija na našim prostorima, a nudle se ubrajaju među omiljena jela. Mogu se praviti u kombinaciji sa mesom po želji.

06-06-2015

|

06:56

Kineska hrana je sve popularnija na našim prostorima, a nudle se ubrajaju među omiljena jela. Mogu se praviti u kombinaciji sa mesom po želji.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 17.9.2014. - 12:00:00

Kineske nudle
(Foto:bigstockphoto/Stocksolutions)

Sastojci:
 - 500g špageta
  - 2 crna luka sečena na rebarca
  - 3 čena belog luka sitno
  - 350g mlevenog belog mesa
  - 5 jaja
  - 180ml vode
  - 500g brokolija, cvetići i stabljika na prutiće
  - 1 svež kupus kao za kupus salatu
  - 5 šargarepa na tanke prutiće
  - 180ml ulja
  - 360ml vode
  - 1-3 kašika belog vinskog sirćeta ili pirinčanog
   - so
   - Soja sos
   - susamovo ulje
Priprema: U velikoj šerpi na par kašika ulja propržiti kratko crni luk, a potom dodati i beli luk. Luk izvaditi sa strane i u istom ulju dalje nastaviti prženje. Marinirati belo meso u soja sosu pola sata, pa ga dodati i razmutiti sa jajima. Propržiti meso sa jajima na ulju od luka uz postepeno dolivanje 180ml vode. Pržiti dok voda ne ispari. Brokoli i šargarepu kuvati na pari. Povrće koje je sečeno na prutiće staviti na papir za pečenje, pa potom u posudu za kuvanje na pari. Ukoliko nemate posudu od bambusa može da posluži i cediljka stavljena na šerpu u kojoj ste sipali malo vode i poklopili je. Zasebno skuvati špagete.U velikoj šerpi gde vam je meso s jajima dodajte sav luk i četvrtinu špageta. Dodajte soja sos, malo soli, malo sirćeta, 30ml od 180ml ulja i oko 90ml od 360ml tople vode, malo susamovog ulja pa sve lepo promešajte. Dodajte povrće kuvano na pari i punu šaku svežeg kupusa. Vratite na zagrejanu ringlu i varjačom mešajte oko minut da se sve sjedini i voda malo ispari. Sklonite sa ringle i ponovite postupak sa dodavanjem špageta, povrća, soja sosa, sirćeta. ulja, vode, soli, susamovog ulja… Belo vinsko sirće je bitan faktor u receptu, ali vam tačno ne mogu reći koliko sam stavila. Dozirajte u kašičicama, pa probajte svaki put kad završite sa turom mešanja. Sve ovo se radi u turama radi lakšeg sjedinjavanja.Poklopite šerpu, sklonite je sa ringle i ostavite da se kupus upari oko sat vremena. Špagete se neće slepiti, a jelo se može poslužiti i nakon nekoliko sati, čak i hladno.