Kineska salata
Ova salata može se jesti samostano ili kao prilog.
05-06-2015
|20:58
Ova salata može se jesti samostano ili kao prilog.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 10.2.2014. - 14:00:00
(Foto:cookingweekends)
Sastojci:
- 1 šolja pirinča,
- 4-5 kiselih krastavčića
- 250 grama šunke
- 1 kisela pavlaka
- 100 g majoneza
- 1 kašičica senfa,
- ½ veze mirođije
- po 1 kašica soli i belog luka
- ½ kašičice đumbira
- 3 čaše vode
Priprema: Skuvajte pirinač u vodi uz dodatak soli, luka i đumbira (beli pirinač kuvajte 20 min, integralni 40 minuta). Kad se pirinač ohladi dodajte iseckane krastavčiće, šunku i mirođiju, a zatim pavlaku, majonez i senf. Sve promešajte i ukrasite seckanom mirođijom ili peršunom.