Kineska salata

Ova salata može se jesti samostano ili kao prilog.

05-06-2015

|

20:58

Ova salata može se jesti samostano ili kao prilog.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 10.2.2014. - 14:00:00

Kineska salata
(Foto:cookingweekends)

Sastojci:
 - 1 šolja pirinča,
 - 4-5 kiselih krastavčića
 - 250 grama šunke
 - 1 kisela pavlaka
 - 100 g majoneza
 - 1 kašičica senfa,
 - ½ veze mirođije
 - po 1 kašica soli i belog luka
 - ½ kašičice đumbira
 - 3 čaše vode
Priprema: Skuvajte pirinač u vodi uz dodatak soli, luka i đumbira (beli pirinač kuvajte 20 min, integralni 40 minuta). Kad se pirinač ohladi dodajte iseckane krastavčiće, šunku i mirođiju, a zatim pavlaku, majonez i senf. Sve promešajte i ukrasite seckanom mirođijom ili peršunom.