Kineska povrtna supa

Supa je neizostavni deo glavnog obroka, a pripremljena na ovakav način bogata je vitaminima i povrćem.

06-06-2015

|

18:17

Supa je neizostavni deo glavnog obroka, a pripremljena na ovakav način bogata je vitaminima i povrćem. 

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 13.11.2014. - 12:10:00

Kineska povrtna supa
(Foto: Bigstockphoto/imaGostudio)

Sastojci:
 - 2 crvene ljute papričice
 - kašičica izrendane kore limuna
 - 3 cm korena svežeg đumbira
 - 1 šargarepa
 - 4 mlada luka
 - po 1 crvena i žuta paprika
 - veza peršuna
 - 80 g rezanaca
 - kašika susamovog ulja
 - kašika sirćeta
 - 1 l supe (instant)
 - 1 kašika gustina
 - 6 kašika soja sosa
 - biber
 - 1–2 kašike soka od limuna
Priprema: Preseći papričice na pola, očistiti ih od semenki i iseckati. Oljuštiti đumbir i iseckati ga ili krupno izrendati. Šargarepu, mladi luk i paprike očistiti i iseći na prutiće. Iseckati peršun. Skuvati rezance  u slanoj vodi. Zagrejati susamovo ulje u šerpi. Propržiti papričice, đumbir, šargarepu i koru od limuna. Dodati sirće i 900 ml supe. Ubaciti mladi luk i papriku. Ostatak supe izmutiti sa gustinom i umešati u jelo. Kuvati 4 minuta kad provri. Ubaciti rezance u supu. Začiniti soja sosom, biberom i sokom od limuna. Servirati u činijicama i posuti seckanim peršunom.