Kesten kolač
U inat tmurnom vremenu, npravite poslasticu koja će vam sigurno popraviti raspoloženje.
06-06-2015
|03:48
U inat tmurnom vremenu, napravite poslasticu koja će vam sigurno popraviti raspoloženje.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 19.1.2015. - 15:01:00
(Foto:bigstock/Nataliya Hora)
Sastojci:
- 6 jaja,
- 6 kašika brašna,
- 6 kašika šećera,
- 1 kesica praška za pecivo,
- 2 kašike kakaoa.
Za fil:
- 500 g kesten-pirea,
- 250 g šećera u prahu,
- 2-3 kašike ruma,
- 50 g čokolade,
- 150 g maslaca.
Za glazuru:
- 150 g čokolade,
- 4-5 kašika ulja.
Priprema:
Umutite šam od belanaca sa šećerom. Dodajte žumanca, jedno po jedno, i na kraju kakao i brašno izmešano sa praškom za pecivo. Ispecite koru u velikom plehu, pa kad se ohladi, presecite je na dva dela i po želji poprskajte s nekoliko kašika ruma.
Za fil umutite penasto maslac i šećer u prahu, dodajte kesten-pire, rum i rastopljenu čokoladu. Sve lepo izmešajte i premažite preko kore.
Stavite zatim drugu koru i prelijte kolač glazurom od čokolade. Stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne.