Kentaki piletina

Pripremite sočno belo meso u kombinaciji sa krompirom i kačkavaljem i oduševite sve vaše ukućane.

03-06-2015

|

12:28

Pripremite sočno belo meso u kombinaciji sa krompirom i kačkavaljem i oduševite sve vaše ukućane.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:1.9.2014. - 14:51:00

Kentaki piletina
(Foto:bigstock/Stocksolutions)

Sastojci:

- 500 g Pilećeg belog mesa
- 50 g margarina
- 100 g prezli
- 250 g rendanog kačkavalja
- 500 g krompira
- susam
- mešavina začina

Priprema:
Oljuštite krompir, isecite ga na kocke i odložite dok ne spremite meso.
U posudi pomešajte prezle, kačkavalj, susam i kašiku mešavine začina.
Margarin potpuno otopite. Meso isecite na šnicle ili krupnije kockice. Komad mesa umočite u rastopljen margarin, a zatim uvaljajte u smesu s prezlama.
Meso ređajte po sredini pleha za pečenje, a oko njega stavite krompir. Preostalu smesu s prezlama ravnomerno pobacajte po krompiru i prelijte ga preostalim margarinom.
Pecite na 200 stepeni oko 40-45 minuta.

Napomena: Ne okrećite meso tokom pečenja.