Karamel čizkejk
Isprobajte kombinaciju sira, karamele i keksa - čizkejk sa karamelom pravi je izbor za sve sladokusce.
06-06-2015
|16:55
Isprobajte kombinaciju sira, karamele i keksa - čizkejk sa karamelom pravi je izbor za sve sladokusce.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 15.8.2014. - 10:00:00
(Foto: bigstockphoto/Robyn Mackenzie)
Sastojci:
Podloga:
- 300 g mlevenog keksa
- 125 g rastopljenog maslaca
Fil:
- 375 sira
- 350 g karamel bombona
- 1/4 šoljice mleka
- 300 ml slatke pavlake
- 1 kesica (10g) želatina
Preliv:
- 100 g bele čokolade
- 2-3 kašičice ulja
Priprema: Za podlogu sameljite keks i rastopite maslac na laganoj vatri, dobro izmešajte sve zajedno. Utisnite u kalup i ostavite u frižideru dok pripremate fil. Za fil rastopite karamel bombone u mleku na laganoj vatri i ostavite sa strane da se malo prohladi. Ako koristite sveži sir, stavite ga malo u multi praktik i dobićete lepi kremasti sir, a ako koristite kremasti sir samo ga dobro umutite mikserom. Slatku pavlaku umutite u čvrst krem. U sir dodajte karamele, izmešajte, dodajte pavlaku i dobro sve promešajte. Želatin rastopite prema uputstvu na pakovanju i otopljen želatin dodajte u fil i dobro sve umutite mikserom. Pripremljeni fil izlijte na podlogu i vratite sve u frižider na jedno sat vremena. Nakon sata, dodajte preljev i vratite još na hlađenje par sati. Preljev: Bijelu čokoladu rastopite na laganoj vatri sa 2-3 kašičice ulja i prelijte po ohlađenoj torti.