Karamel čizkejk

Isprobajte kombinaciju sira, karamele i keksa - čizkejk sa karamelom pravi je izbor za sve sladokusce.

06-06-2015

|

16:55

Isprobajte kombinaciju sira, karamele i keksa - čizkejk sa karamelom pravi je izbor za sve sladokusce.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 15.8.2014. - 10:00:00

Karamel čizkejk
(Foto: bigstockphoto/Robyn Mackenzie)

Sastojci:
Podloga:
 - 300 g mlevenog keksa
 - 125 g rastopljenog maslaca
Fil:
 - 375 sira
 - 350 g karamel bombona
 - 1/4 šoljice mleka
 - 300 ml slatke pavlake
 - 1 kesica (10g) želatina
Preliv:
 - 100 g bele čokolade
 - 2-3 kašičice ulja
Priprema: Za podlogu sameljite keks i rastopite maslac na laganoj vatri, dobro izmešajte sve zajedno. Utisnite u kalup i ostavite u frižideru dok pripremate fil. Za fil rastopite karamel bombone u mleku na laganoj vatri i ostavite sa strane da se malo prohladi. Ako koristite sveži sir, stavite ga malo u multi praktik i dobićete lepi kremasti sir, a ako koristite kremasti sir samo ga dobro umutite mikserom. Slatku pavlaku umutite u čvrst krem. U sir dodajte karamele, izmešajte, dodajte pavlaku i dobro sve promešajte. Želatin rastopite prema uputstvu na pakovanju i otopljen želatin dodajte u fil i dobro sve umutite mikserom. Pripremljeni fil izlijte na podlogu i vratite sve u frižider na jedno sat vremena. Nakon sata, dodajte preljev i vratite još na hlađenje par sati. Preljev: Bijelu čokoladu rastopite na laganoj vatri sa 2-3 kašičice ulja i prelijte po ohlađenoj torti.