Kapućino mus

Hladan kapućino mus, utoliće vašu želju za slatkim i kafom.

06-06-2015

|

14:29

Hladan kapućino mus, utoliće vašu želju za slatkim i kafom.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 28.5.2014. - 12:10:00

Kapućino mus
(Foto:dailymail/weekend magazine)

Sastojci:
 - 3/4 kašičice želatina
 - 2 žumanceta
 - 75 g šećera
 - 125 ml mleka
 - kašika instant kafe
 - kašika likera od kafe (po želji)
 - kašičica ekstrakta vanile
 - 125 ml šlaga
 - 30 g rendane čokolade + krupniji komadi čokolade po želji
Priprema:  Želatin prelijte sa 25 ml vode i ostavite 5 minuta. U posebnoj posudi oko 3 minuta mutite žumanca sa šećerom dok smesa ne postane gusta. Na srednjoj vatri ugrejte mleko dok ne počne blago da struji. Umešajte mešavinu želatina i kafu i mešajte dok se ne rastvori. Smesu zatim polako dodajte jajima i šećeru, vratite na šporet i kuvajte na tihoj vatri između 3 i 5 minuta, dok se ne zgusne. U krem umešajte liker od kafe i vanilu. Stavite krem u frižider da se hladi oko 20 minuta. Umutite šlag, pa trećinu dodajte kremu, po želji možete dodati i krupnije koamde čokolade. Servirajte ostatak šlaga sa kremom po želji. Možete napraviti naizmenične slojeve šlaga i krema po želji i na kraju pospite narendanom čokoladom. Krem pre služenja držite u frižideru nekoliko sati.