-
Poslednjih 5 pesama
- Magazin - Ti si želja mog života
- Nina Badrić - Dat ce nam bog
- K2 - Super zena
- Bajaga - Zivot je Nekad Siv Nekad Zut
- Plavi orkestar - Simpatija
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.67 125.55 126.43 USD 98.15 98.84 99.53
-
Kako odabrati idealan razdjeljak prema obliku lica?
Možda nikada niste razmišljali o tome gde je najbolje napraviti razdeljak, a nije isključeno ni da to radite svaki put po inerciji i navikli ste da on uvek stoji na istom mestu. Primenite ipak ove savete koji mogu da vam budu veoma korisni...
26-02-2025 | 14:20 | Autor/Izvor: Naxi media, rd.com
Foto: Bigstock, Subbotina Anna
Evo gde je idealno napraviti razdjeljak prema obliku lica
Žene s duguljastim licem, oprez – duboki razdjeljak sa strane može izdužiti lice, a to zavisi i od vašeg tipa kose, pa ako vam je kosa ravna, najbolje je prvo da joj date volumen. Svako je imao neku omiljenu frizuru koja podrazumeva razdeljak, ali on je možda bio na pogrešnom mestu ili je stvarao utisak retke kose. Čak i super gusta kosa može biti problematiča i zato je dobro razmisliti kako je češljamo.
Najbolji stil za okruglo lice
Produžite vizuelno lice privlačeći više pažnje na središnji deo lica šiškama u obliku zavesa, predlaže Kérastase frizer Matt Fugate. Te šiške imaju razdeljak u sredini i spuštaju se prema dole kako bi bile duže prema liniji brade. Ostavljajući malo čela otkrivenim i sužavajući se, oko se fokusira na sredinu vašeg lica umesto na okrugle strane. „To će promeniti utisak o obliku lica“, naveo je stručnjak.
Ako vam se šiške ne sviđaju, isprobajte duboki razdjeljak sa strane, predlaže stilistkinja Mackenzie Day, vlasnica Artist Hausa. Stvaranje većeg volumena na vrhu glave učiniće da vaše lice izgleda duže.
Najbolji stil za kovrdžavu kosu
Ako želite da koristite kosu kao optičku iluziju kako bi vaše lice izgledalo vitkije, dobro je znati da gusti, stepenasti pramenovi u tom slučaju ne laskaju licu. Naime, ti će slojevi dodati volumen licu, a neće ga izdužiti.
Ako je vaš tip kose gust i raskošan, slavni stilist Larry Sims naglašava da prvo treba proveriti vremensku prognozu, jer ako je vlažno, ispravljanje kose neće imati smisla, ubrzo će se vratiti u prirodno stanje. Za suve, sunčane dane, nosite razdjeljak na sredini. A ako je vlažno, radije nosite prirodnu kosu kako se ne bi dodatno umrsila.
Najbolji stil za ovalno lice
Žene s ovalnim oblikom lica takođe mogu iskoristiti prednost frizura kao što je zalizani rep i slično. Takođe, dobro će im stajati „tupe“ šiške.
Želite li da napravite nešto u oštrom, arhitektonskom stilu kako biste pokazali svoje lice? Nakon što smislite optimalan način razdeljka svoje kose, pobrinite se da imate uredne obrve koje takođe privlače fokus na srednji deo lica.Najbolji stil za lice u obliku srca
Središnji deo će privući pažnju na sredinu lica i učiniti da šiljata brada deluje oštrije.
S druge strane, stilizovanje kose na stranu može stvoriti bolju ravnotežu. „Malo kad se pomeri pramen dobija se utisak mekoće kose i tako se više otvara lice“, savetuje Day.
Najbolji stil za srcolik oblik s gustom kosom
Za prirodnu kosu ili kosu s kovrdžavom teksturom, kraća kosa bez razdeljka je sigurna opcija za držanje lokni pod kontrolom. „Počnite sa čistom kosom, a kada se probudite, dodajte ulje, prođite prstima kroz nju i pustite je da lepršavo pada“, savetuje Day.
Razdeljak na sredini može učiniti čuda za one sa srcolikim licima i teksturiranom kosom. To je zato što kosa u središnjem delu može da skrene pažnju na ravnotežu i simetriju srca, piše rd.com. -
Pročitajte i...
Napravite savršen razdeljak prema obliku lica
Svako ima omiljenu frizuru koja podrazumeva razdeljak, ali on može da bude na pogrešnom mestu i da pokvari ceo utisak. Čak i super gusta kosa može biti problematična, pa je dobro razmisliti o tome kako je češljamo.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: