-
Poslednjih 5 pesama
- Zdravko Čolić - Živiš u oblacima mala
- Sergej Ćetković - Ne zaboravi
- Jinx - Tamo gdje je sve po mom
- Valentino - Samo sklopi okice
- Moby Dick - Ulica i broj
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Bolonjeze kao iz restorana!
Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".
-
Zdravlje
Studija otkriva koliko treba da hodamo kako bismo sprečili hroničan bol u leđima
Duge šetnje ne samo da mogu ublažiti, već i sprečiti pojavu hroničnog bola u donjem delu leđa, pokazuje novo istraživanje
Pet namirnica koje izazivaju zadržavanje vode u organizmu
Zadržavanje vode može se javiti u bilo koje doba godine, ali otečene i teške noge posebno su česta (i neprijatna) pojava tokom leta. Srećom, postoje načini da se ublaži osećaj nadutosti, ili još bolje, da se potpuno izbegne. Jedan od najefikasnijih koraka jeste izbacivanje namirnica koje pospešuju zadržavanje tečnosti.
-
-
Putovanja
Futuristički grad sa najviše nebodera na svetu
Možete li da pogodite koji grad prednjači po broju nebodera? Jedna od najlepših stvari u šetnji velikim gradovima jeste pogled na njihove impozantne, visoke zgrade. Ovi vertikalni džinovi predstavljaju platno za arhitekte, koje zahteva mnogo mašte i pametno urbanističko planiranje kako bi se dostigla takva visina.
Šarmantna prestonica proglašena najpovoljnijom letnjom destinacijom u Evropi
Tražite evropsku destinaciju koja neće isprazniti vaš budžet? Ova prestonica nudi luksuz po pristupačnoj ceni, prema najnovijoj listi.
-
Preporučujemo
Zbog čega vaše zamrzivač troši više struje nego što mislite?
Malo je onih koji uživaju u procesu odmrzavanja zamrzivača – često se to doživljava kao dugotrajan i zamoran posao. Ipak, ovo je neophodan zadatak koji se nikako ne treba da zanemarimo, jer samo redovnim odmrzavanjem možemo da osiguramo da hrana u zamrzivaču ostane bezbedna za konzumaciju.
Jedna površina obično ostane neprimećena dok čistimo: Pogledajte bolje!
Australijanka Džodi Alen podelila je slike svog kauča na Fejsbuku, iznenadivši mnoge. Iako je u prvom trenutku njena fotografija izazvala čuđenje, ubrzo je podstakla mnoge da pregledaju sopstvene domove.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 125.16 126.05 126.93 USD 101.73 102.45 103.17
-
Kako da vam peškiri uvek beli i mekani? Ovako to rade u hotelima
Peškiri lako postanu kruti i izgube originalnu boju, pa često posle nekoliko pranja deluju kao da su korišćeni godinama. Stručnjaci koji godinama rade u velikim hotelskim kompleksima, definitivno imaju rešenje za ovaj problem.
29-02-2024 | 10:07 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Prostock-studio
Prema rečima stručnjaka za čišćenje Online Bedrooms Nika Šekloka, većina proizvoda za kućnu negu je veoma ekonomična i verovatno ih već imamo kod kuće, a ističe i da postoji niz metoda za održavanje peškira.
Dakle, on preporučuje belo sirće, izbeljivač i dodatni regenerator za tkaninu kako bi peškiri bili sveži i čisti. Trik sa belim sirćetom naširoko koriste kompanije u ugostiteljskoj industriji.
Sve što treba da uradite je da dodate dve ili tri šolje sirćeta u veš, što će vam pomoći da uklonite sve naslage omekšivača, razbijete bakterije i eliminišete mirise.
Trik je ubrzo postao popularan i na društvenim mrežama, a jedna žena je podelila da u ovom slučaju peškire perete na temperaturama od 40 do 60 stepeni. Takođe je rekla da koristi i tečni deterdžent i pola šolje belog sirćeta kako bi efekat bio još bolji.
Ipak, Škaklok upozorava da čak i sa ovom metodom čišćenja, peškiri imaju određeni životni ciklus pre nego što je neophodno da ih zamenite. Ističe da je peškire potrebno menjati svake dve godine, ali uz ove savete možete da im produžite „trajanje” i do nekoliko meseci. -
Pročitajte i...
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
Kako da skladištimo beli luk, a da nam potraje i do šest meseci?
Ako ste ove godine uzgajili ili kupili veću količinu belog luka i pitate se kako da ga sačuvate da traje što duže imajte naa umu da je rešenje veoma jednostavno: pravilno skladištenje u kartonskoj kutiji obloženoj novinama može produžiti njegov vek i do šest meseci.
Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?
Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: