-
Poslednjih 5 pesama
- Gibonni - Ja Cu Budan Sanjati
- Vlado Georgiev - Hej ti
- Nina Badrić - Ono Kad
- Crvena jabuka - Sad je srce stijena
- Oliver Mandić - Samo nebo zna
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Starinski kolač sa šljivama
Mirisan, mekan i jednostavan, ovaj kolač sa šljivama savršen je za popodnevnu kafu, posebno kada padaju kiše i jedva čekamo da se opustimo u svojoj kući, pročitamo nešto ili pogledamo omiljenu seriju...
Krompir čorba sa pečurkama
Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.
-
Zdravlje
Pet svakodnevnih navika u kuhinji koje vas nesvesno udaljavaju od zdrave ishrane
Male promene u načinu pripreme hrane mogu značajno poboljšati nutritivnu vrednost vaših obroka.
Kako odrediti najbolje vreme za spavanje?
Idealno vreme za spavanje u zavisnosti od vašeg ustaljenog buđenja Količina sna koja vam je potrebna menja se tokom života. Zato vaš uzrast može pomoći u određivanju tačnog vremena odlaska na spavanje, kako biste se probudili odmorni i spremni za dnevne obaveze.
-
-
Putovanja
Dvadeset najsrećnijih gradova na svetu u 2025. prema mišljenju lokalnog stanovništva
Novinari magazina Time Out pitali su više od 18.000 stanovnika gradova koliko ih njihov grad čini srećnim, a evo šta su oni odgovorili.
Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu
Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.
-
Preporučujemo
Kako sprečiti kondenzaciju na prozorima i pojavu buđi uz pomoć sode bikarbone?
Dolaskom hladnijih dana, mnogi primete kapljice vode koje se nakupljaju na prozorima klasičan znak kondenzacije. Ovaj problem najčešće se javlja od kraja septembra do aprila, kada je razlika između spoljne i unutrašnje temperature najveća, a vazduh u zatvorenom prostoru previše vlažan.
Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove
I pored redovnog čišćenja i korišćenja savremenih sredstava, sitne čestice prašine brzo se ponovo skupljaju na raznim površinama u domu. Zbog toga se mnogi oslanjaju na jednu staru, ali izuzetno delotvornu tehniku čišćenja – tradicionalni kineski način mokrog brisanja podova.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 124.93 125.81 126.69 USD 100.09 100.80 101.50
-
Kako da uklonimo mrlje od crvenog vina uz pomoć kuhinjskih sastojaka?
Fleke od crvenog vina zaista deluju kao nešto što nije moguće rešiti, ali zaista ne treba da brinete jer je moguće da uklonite ove fleke i to samo uz pomoć regularnih kuhinjskih sastojaka.
05-09-2024 | 10:30 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, AndreyPopov
Površinu koja je zahvaćena mrljom od crvenog vina utapkajte sodom bikarbonom, zatim je pospite solju i ostavite da prenoći. Ovaj metod pomaže da se tečnost upije, a mrlja ublaži. Nakon toga, uklonite ostatke soli i sode, isperite tkaninu hladnom vodom i operite je uobičajenim deterdžentom.Drugi trik uključuje upotrebu deterdženta, sirćeta i sredstva za pranje sudova. Pomešajte 2-3 supene kašike deterdženta sa 3cl sirćeta i nekoliko kapi sredstva za pranje sudova. Dodajte malo tople vode i sve dobro promešajte. Nanesite mešavinu na mrlju od crvenog vina i utrljajte četkicom, zatim potopite tkaninu u vruću vodu i ostavite da odstoji 10-15 minuta pre ispiranja.
Ako mrlja od crvenog vina ne nestane ni pored ovoga, pokušajte s gaziranom vodom. Odmah nakon što prosujete vino, pospite mrlju gaziranom vodom i ostavite da penuša. Gazirana voda pomaže da se mrlja razgradi, olakšavajući njeno uklanjanje prilikom pranja.
-
Pročitajte i...
Zašto nije pametno prosipati ulje u sudoperu?
Mnogi ljudi nakon kuvanja imaju naviku da ostatke ulja iz tiganja jednostavno prospu u sudoperu. Međutim, stručnjaci upozoravaju da je to jedna od najgorih stvari koje možete učiniti, i za svoj dom i za životnu sredinu.
Znakovi koji otkrivaju da naši peškiri više nisu za upotrebu!
Mnogi veruju da peškiri mogu trajati decenijama, posebno zato što se redovno peru na visokim temperaturama. Ipak, bez obzira na sve trikove za produžavanje njihove upotrebe, postoje četiri jasna znaka koja pokazuju da je vreme da se oprostite od starih peškira.
Tri kućna trika sa sodom bikarbonom koji rešavaju probleme za tren
Soda bikarbona, odnosno natrijum-bikarbonat, pravi je heroj svake kuhinje, neizostavan je sastojak u mnogim receptima, ali i moćno sredstvo za čišćenje i neutralisanje neprijatnih mirisa. Jeftina je, lako dostupna i mnogo ekološkija od većine drugih sredstava za čišćenje, pa ne čudi što je stalni član gotovo svakog domaćinstva.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: