Kako da svaki obrok učinite zdravijim
Postoji nekoliko sastojaka koji će učiniti da svaki vaš obrok bude ukusniji i zdraviji!
03-06-2015
|20:09
Postoji nekoliko sastojaka koji će učiniti da svaki vaš obrok bude ukusniji i zdraviji!
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 18.7.2014. - 14:53:00
(Foto:bigstock/monticello)
Kako biste dobili teksturu prezli, sameljite ovas sve dok ne postane zrnast. Koristite ga za sve za šta ste ranije koristili prezle.
Ako umesto soli iscedite 2-3 citrusa u jelo, ono će biti ukusnije, a neće imati natrijuma. Neka vam postane navika da iseckate male komade limuna i servirate ih kada jedete piletinu, ribu, pirinač i povrće.
Izgnječite avokado i od njega napravite pire. To će biti dobar umak ili prilog sendviču, a unosićete po 75 kalorija manje po jednoj kašici.
Brašno od celih žitarica je neuporedivno zdravije od belog brašna, a ukus nije mnogo drugačiji. Koristite belo brašno od celog zrna pšenice za ukusne poslastice.
Obroci u restoranima često sadrže količinu kalorija koja vam je potrebna za ceo dan. Sledeći put kad budete jeli u restoranu, mislite na svoje srce i uradite sledeće.
Izbegavajte hleb i u restoranu. Umesto njega tražite bruskete. Pošto su tako male, moći ćete da pazite na to koliko ste pojeli.
Umesto da uz glavno jelo dobijete malo povrća, tražite da povrće dominira, a da bude manje glavnog jela. To nikad ne može biti loš izbor.