Kako da svaki obrok učinite zdravijim

Postoji nekoliko sastojaka koji će učiniti da svaki vaš obrok bude ukusniji i zdraviji!

03-06-2015

|

20:09

Postoji nekoliko sastojaka koji će učiniti da svaki vaš obrok bude ukusniji i zdraviji!

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 18.7.2014. - 14:53:00

Kako da svaki obrok učinite zdravijim
(Foto:bigstock/monticello)

Kako biste dobili teksturu prezli, sameljite ovas sve dok ne postane zrnast. Koristite ga za sve za šta ste ranije koristili prezle.

Ako umesto soli iscedite 2-3 citrusa u jelo, ono će biti ukusnije, a neće imati natrijuma. Neka vam postane navika da iseckate male komade limuna i servirate ih kada jedete piletinu, ribu, pirinač i povrće.

Izgnječite avokado i od njega napravite pire. To će biti dobar umak ili prilog sendviču, a unosićete po 75 kalorija manje po jednoj kašici.

Brašno od celih žitarica je neuporedivno zdravije od belog brašna, a ukus nije mnogo drugačiji. Koristite belo brašno od celog zrna pšenice za ukusne poslastice.

Obroci u restoranima često sadrže količinu kalorija koja vam je potrebna za ceo dan. Sledeći put kad budete jeli u restoranu, mislite na svoje srce i uradite sledeće.

Izbegavajte hleb i u restoranu. Umesto njega tražite bruskete. Pošto su tako male, moći ćete da pazite na to koliko ste pojeli.

Umesto da uz glavno jelo dobijete malo povrća, tražite da povrće dominira, a da bude manje glavnog jela. To nikad ne može biti loš izbor.