Kajsije u kremu od maka
Ukoliko ste se odlučila da uživate u pravoj letnjoj poslastici koju ćete brzo napraviti, torta sa kajsijama i ukusnim kremom od maka pravi je izbor za vas
05-06-2015
|14:27
Ukoliko ste se odlučila da uživate u pravoj letnjoj poslastici koju ćete brzo napraviti, torta sa kajsijama i ukusnim kremom od maka pravi je izbor za vas
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 7.8.2013. - 14:40:00
(Foto:eatwell101)
Sastojci:
Kora:
- 250 ml mleka
- 1 šolja ulja
- 200 gr brašna
- 50 gr griza
- 3 žumanca
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 150 gr šećera
- 80 gr šolja mlevenog maka
Fil:
- 500 gr kajsija
- 3 jaja
- 80 gr šećera
- 200 ml slatke pavlake
- 20 gr maka
Priprema: potopite mak u malo toplog mleka i ostavite da odstoji. Umutite žumanca, dodajte mleko, ulje, šećer, griz i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju dodajte mak i sve dobro pomešajte. Smesu sipajte u tepsiju i pecite na 200C dok se krajevi ne počnu odvajati od ivica tepsije.
Umutite jaja u posebnoj posudi sa slatkom pavlakom, u to dodajte šećer i mak. Smesu sipajte preko pečene kore s makom. Kajsije razrežete na polovine, izvadite košpice i rasporedite ih preko smese. Zapecite kolač još 10-15 minuta, dok smesa ne postane meka i izdašna.
Služite toplo sa malo šećera ili meda posutog po svakoj kajsiji.