Juneći but sa maslinama i bademima
Junetina pripremljena na ovakav način odličan je izbor za porodičan ručak.
05-06-2015
|16:46
Junetina pripremljena na ovakav način odličan je izbor za porodičan ručak.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 28.11.2014. - 10:00:00
(Foto: Bigstockphoto/greggr)
Sastojci:
- juneći but 800 g
- 4 zelene i 4 crne masline bez koštica
- 10-ak oljuštenih sirovih badema
- 1 glavica crnog luka
- 150 ml crnog vina
- 500ml pasiranog paradajza
- 2dl supe od povrća
- belo brašno
- maslinovo ulje,
- so, biber
Priprema: Nasecite masline na sitne kolutove, a bademe po dužini. Juneći but zasecite i špikujte ga sa maslinama i bademom. Zasolite ga i uvaljajte u brašno pa propržite u šerpi na 5 kašika ulja i jačoj vatri, okrećući ga sa svih strana da ne zagori. Dodajte luk isečen na kriške uz malo soli. Poprskajte meso crnim vinom i ostavite ga da se ukuva. Dodajte pasirani paradajz i toplu supu, poklopite i kuvajte na tihoj vatri oko oko dva sata. Meso poslužite sa sosom u kojem se kuvalo. Taj sos je odličnog ukusa i arome. Uz juneći but sa maslinama i bademima poslužite crno vino.