Juneća čorba
Juneća čorba pravo je rešenje za kompletan ručak tokom vikenda. Napravite ovu ukusnu juneću čorbu brzo i lako.
06-06-2015
|06:18
Juneća čorba pravo je rešenje za kompletan ručak tokom vikenda. Napravite ovu ukusnu juneću čorbu brzo i lako.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 8.8.2014. - 15:20:00
(Foto: bigstockphoto/svry)
Sastojci:
- 600 gr junetine
- 200 gr krompira
- 2 manje glavice crnog luka
- 1 zelena paprika
- 1 čen belog luka
- 100 g kisele pavlake
- veza peršuna, lovorov list
- malo soli, bibera u zrnu, mlevenog bibera i ulja
Priprema: Iseckati meso na kocke. Propržiti iseckan na kolutove crni i sitno iseckani beli luk sa iseckanom paprikom, pa dodati meso i dinstati još 10 minuta. Zatim naliti sa 2 litra vode, dodati začine, zelen, lovorov list, biber u zrnu i kuvati još sat vremena. U međuvremenu kada voda provri, dodati krompir iseckan na kocke i nastaviti sa kuvanjem. U činiju za služenje umutite kiselu pavlaku i nalijte vrućom čorbom.