Juneća čorba

Današnje domaćice imaju sve manje vremena za spremanje jela, pa je čorba zapostavljena u mnogim domova. Ali ovaj recept sigurno će vas inspirisati da napravite domaću čorbu.

06-06-2015

|

03:23

Današnje domaćice imaju sve manje vremena za spremanje jela, pa je čorba zapostavljena u mnogim domova. Ali ovaj recept sigurno će vas inspirisati da napravite domaću čorbu.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 25.4.2014. - 13:17:00

Juneća čorba
(Foto:bigstock/Chas53)

Sastojci:

- 3 glavice luka,
- 300 g junećeg mesa,
- 3 krompira,
- 250 g zelene boranije,
- 2 šargarepe,
- 1/2 korena celera,
- list i koren peršuna,
- 1,5 l juneće supe od kocke,
- malo muskatnog oraščića,
- 1 list lovora, karanfilić.

Priprema:

Isecite meso i povrće. Propržite jedan luk. List peršuna operite i polovinu dodajte u šerpu, pa kratko prodinstajte. Nalijte supom, dodajte meso, muskatni oraščić, lovor i karanfilić, pa kuvajte poklopljeno oko 40 minuta. Dodajte krompir i preostalo povrće, pa kuvajte još oko dvadeset  minuta. Supu ukrasite proprženim kolutovima luka i sitno seckanim peršunom.