Slušate: Dodir noći

Pesma: Oliver Dragojević - Cesarica

Dodir noći
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Jubilarni 25. Radio dani RAB SRBIJA

  Jubilarni 25. Radio-dani održani su na Zlatiboru, od 2. do 4. aprila, u organizaciji Udruženja radio stanica RAB SRBIJA.
  06-04-2023 | 12:55 | Autor/Izvor: Naxi media-RAB Srbija- Radio dani PR

  Foto: RAB Srbija promo

   

  U hotelu “Mona Plaza” udruženje RAB SRBIJA je okupilo preko 400 učesnika - vlasnika i direktora radio-stanica iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, kao i urednike, voditelje i dizajnere zvuka i goste iz drugih radijskih organizacija i TV stanica.

  Maja Rakovic, predsednica RAB SRBIJA, pozdravila je sve zvanice, predavače i goste iz zemlje i inostranstva.

  “Jedna od naših misija je da se borimo isključivo i samo za profesiju, za sve lokalne i regionalne radio-stanice Srbije. Naše radio-stanice se na Radio danima konstantno usavršavaju i stiču nova znanja i veštine; upoznaju se sa najsavremenijim tehničkim mogućnostima prateći najviše svetske standarde na tom polju. Kao najveću vrednost našeg udruženja istakla bih naše jedinstvo i veliko prijateljstvo. Sa ponosom ističem da su naši članovi u svim relevantnim radnim grupama i aktivno učestvuju u izmenama medijskih zakona. Nećemo prestati da podižemo lestvicu kvaliteta,” rekla je Maja Rakovic.

  25. Radio-dane otvorila je Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti koja je istakla da vreme radija tek dolazi jer će poverenje u medije biti presudno, a radio je tu neprikosnoven.

  "Dolazi vreme kada će poverenje biti ono što je danas postao novac, a po tom pitanju vi ste oduvek ispred drugih medija. Kažu da ljudi više preferiraju sliku i vizuelne efekte, ali sigurna sam će uskoro ljudima biti mnogo bitnija istina i ono šta se govori, reči i kvalitetan sadržaj. Brojna istraživanja govore da građani i građanke najviše veruju informacijama koje čuju na radiju. Čestitam vam i na tome što ste odoleli trendu senzacionalizma, površnosti i vulgarizacije. Takođe želim da naglasim da radijske reklame uglavnom nisu dosadne, iritantne, ni duge”, rekla je Brankica Janković i zahvalila svim članicama RAB SRBIJA na partnerstvu u promociji ravnopravnosti i tolerancije u svojim programima.  (Foto: RAB Srbija)

  Adnan Osmanagić iz RSG medijske grupe BiH uručio je predsednici RAB SRBIJA Maji Rakovic zlatnik u znak prijateljstva i saradnje od prvih Radio dana. Tom prilikom je rekao: “RAB SRBIJA je velika medijska organizacija u kojoj su brojni vhunski profesionalci i zahvalan sam što na svakom skupu razmenjujemo iskustva”.


  (Foto: RAB Srbija)

  Tokom tri dana stručnog skupa organizovani su paneli, predavanja i radionice.

  Na panelu pod nazivom "Jao, opet reklame" govorili su: Tomislav Jakobović, Brand Media Consulting, Srđan Merković iz Reklamne agencije ,,Poenta”, Vladan Maksimović, copywriter Luna/TBWA i Mario Radojković, vlasnik Banker radija.

  Predavanje "Uspeh kao izbor" održao je glumac i HYL Master Trainer Siniša Ubović.  (Foto: RAB Srbija)

  Na panelu "Muzički stvaraoci i radio - ljubav za sva vremena" govorili su:Tijana Bogićević, pevačica, Aleksandra Sara Milutinović, kompozitorka, Dušan Alagić, kompozitor, Marko Vukes, kantautor, Aleksandar Čović iz grupe Regina, Milan Đurđević iz grupe Neverne bebe, Nevena Azinović, kreativna direktorka Naxi radija, Aleksandar Borković, vlasnik Radija Impuls u Bačkoj Palanci i Igor Kostić iz RTV Pančevo. Panel je vodila Maja Rakovic, predsednica RAB Srbija.


  (Foto: RAB Srbija)


  "Muzičke radijske ex-staze" je naziv panela na kojem su govorili: Tanja Šikić, PR menadžer PGP-RTS, Natalija Cajić, PR menadžer Jugoton - Croatia records, Olga Kepčija, muzički urednik i voditelj na Radiju 202, Rodoljub Stojanović, vlasnik Multi Media Music i Ricom Publishing i Marko Spalević, PR menadžer Naxi radija.


  (Foto: RAB Srbija)

  Učesnici su imali priliku da čuju nešto više o Tik Toku. Milica Vuković, kreator digitalnog sadržaja održala je predavanje "Tik Tok - inspiracija i alat za promociju vašeg radija".

  Radionicu “Pa da čujemo vašu reklamu” održao je poznati reklamni stručnjak Srđan Merković iz Reklamne agencije Poenta.

  Večeri su uvek posebne na Radio danima, a ovom prilikom održana su četiri koncerta. Grupa "Neverne bebe" je obeležila 30 godina postojanja.


  (Foto: RAB Srbija)

  Nastupali su i Tijana Bogićević, koju su na klavijaturama i gitari pratili kompozitori Dušan Alagić i Aleksandra Sara Milutinović.


  (Foto: RAB Srbija)


  Koncert je održala i grupa "Regina", a specijalni gost im je bio Miki Perić.


  (Foto: RAB Srbija)


  Prvi put u Srbiji nastupao je hrvatski kantautor Marko Vukes sa svojim "Share Love With Others Band"-om.


  Obe večeri je nakon ovih koncerata nastupao "Shazam Band".  ***

  Specijalni gosti na 25. Radio-danima RAB SRBIJA bili su: Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti; Danijela Šegan, savetnica za medije u kancelariji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti; Marija Kerkez i Momir Stepanović, RATEL; Vladan Krstin, Inspektor za elektronske komunikacije; Zoran Gaćinović, ETV; Adnan Osmanagić, generalni direktor RSG medija grupe Sarajevo; Emir Povlakić, RAK BiH; Gjorgi Savev, generalni direktor City radio Skoplje; Danijel Hodžić, Dijana Lekić i Maja Radoman, Elmag i Mag radio, Crna Gora, Muranyi Janos, Nagy frekvencia kft Mađjarska; Tomislav Jakobović, Brand Media Consulting Hrvatska; Goranka Jednak Maksimović, RadioDays Europe; Miodrag Mijatović i Milena Blanuša, SOKOJ; Uroš Lučić, Dragan Paunović i Boban Kolašinac, OFPS i mnogi drugi.

 • Pročitajte i...
  Krila: Nova pesma Ane Stanić na Naxi radiju Krila: Nova pesma Ane Stanić na Naxi radiju

  Danas, 24. aprila, slušaoci Naxi radija u 14:30h čuće novu pesmu Ane Stanić "Krila" sa kojom se predstavila na "Beogradskom proleću" i osvojila specijalnu nagradu Naxi radija.

  Tijana Bogićević pobednica Beogradskog proleća Tijana Bogićević pobednica Beogradskog proleća

  U subotu, 22. aprila održano je Beogradsko proleće, prestižni muzički festival, koji se od prošle godine ponovo održava nastavljajući njegovu dugu tradiciju. Publika je odlučila da prvo mesto pripadne Tijani Bogićević i pesmi Krila od dima, drugo mesto osvojio je Adi Šoše sa pesmom Pusto ostrvo, dok je treće mesto pripalo Isaku Šabanoviću i pesmi Svakoj sam po nešto dao.

  U susret Beogradskom proleću održano druženje sa ovogodišnjim takmičarima U susret Beogradskom proleću održano druženje sa ovogodišnjim takmičarima

  Juče je u mts Dvorani, u susret održavanju festivala Beogradsko proleće, upriličeno druženje sa ovogodišnjim takmičarima, predstavnicima Selekcione komisije i Stručnog žirija i medija.

  Jubilarni 25. Radio-dani RAB Srbija od 2. do 4. aprila Jubilarni 25. Radio-dani RAB Srbija od 2. do 4. aprila

  Jubilarni 25. Radio-dani RAB Srbija biće održani, od 2. do 4. aprila, u hotelu ,,Mona" na Zlatiboru.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: