Jogurt: Prirodni lek protiv prehlade i visokog pritiska
Jogurt obiluje kalcijumom i dobrim bakterijama koje uravnotežavaju svakodnevnu ishranu, jačaju kosti, ali i eliminišu stres i depresiju. Osim toga, ovaj mlečni proizvod koji je neizostavan deo svakog svakog doručka utiče na imunitet, zdravlje srca i zuba.
01-06-2015
|09:26
Jogurt obiluje kalcijumom i dobrim bakterijama koje uravnotežavaju svakodnevnu ishranu, jačaju kosti, ali i eliminišu stres i depresiju. Osim toga, ovaj mlečni proizvod koji je neizostavan deo svakog svakog doručka utiče na imunitet, zdravlje srca i zuba.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 17.10.2013. - 14:09:00
Foto:(foodlve)
Redovno konzumiranje jogurta smanjuje rizik od visokog krvnog pritiska, potvrdila je studija sprovedena na 2000 ljudi. Naučnici su, naime, utvrdili da samo 170 grama jogurta na dan smanjuje rizik od povišenog krvnog pritiska za 31 odsto.
Gust, takozvani "grčki jogurt", obiluje proteinima i ugljenim hidratima zbog čega se preporučuje da ga jedete nakon treninga. Proteini omogućavaju brži oporavak i utiču na rast mišića, dok ugljeni
stabilizuju nivo insulina u organizmu.
Foto:(bestproteinwomen)
Jogurt je odličan izbor za zdravlje zuba jer smanjuje karijes i ublažava neprijatan zadah.
Baš kao što poboljšavaju probavu, probiotici jačaju imunitet i sprečavaju prehladu. Brojne studije potvrdile su da 300 grama jogurta na dan smanjuje rizik od prehlade za 25 odsto.