Jednostavno i zdravo: pita sa povrćem
Integralni obrok savršen je za svakoga i u svako dobra dana. Predstvljamo vam recept za ukusnu pitu sa integralnim brašnom i svežim povrćem.
06-06-2015
|09:19
Integralni obrok savršen je za svakoga i u svako dobra dana. Predstvljamo vam recept za ukusnu pitu sa integralnim brašnom i svežim povrćem.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 23.10.2013. - 19:20:00
(Foto: cheflja)
Sastojci:
- 200 g Integralnog brašna
- 200 ml kisele pavlake
- 150 g ementalera
- 250 g Crnog luka
- 250 g brokolija
- 250 g karfiola
- 120 g putera
- 100 g krem sira
- 2 jaja
- 2 kašike seckanih badema
- bibera i soli po ukusu
Priprema: Brzo umesiti testo, uviti u foliju i držati u frižideru pola sata. Brokoli i karfiol iskidati na manje cvetove, luk sitno iseckati. Na ostatku rastopljenog putera dinstati luk. dodati brokoli, kafriol i šoljicu vode. Poklopiti i dinstati na laganoj vatri 10-ak minuta. Posoliti, pobiberiti. Testo rastanjiti oklagijom i njime obložiti okrugli nauljeni kalup za pitu. Probosti testo viljuškom na više mesta, pa peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Jaja umutiti, dodati pavlaku i rendani ementaler. Povrće staviti preko testa, preliti smesom od jaja. Posuti seckanim bademima i peći u rerni još 25 minuta.