Jaja u sosu sa fetom i začinima
Zdrav i ukusan obrok, idealan za one dane kada nemamo baš puno vremena za pripremu, a ne želimo da posegnemo za brzom hranom.
06-11-2025
|13:02
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 šolja sitno seckanog crvenog luka
1 manja sveža ljuta papričica, sitno iseckana
Prstohvat obične soli
Kašičica suvog origana
1 šolja pasiranog paradajza
4 jaja
50 g feta sira
Seckani peršun za posipanje
Priprema:
U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte crveni luk, ljutu papričicu i so, pa dinstajte dok luk ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte origano i kratko proprži da zamiriše. Dodajte pasirani paradajz, pa kuvajte oko 3 minuta uz povremeno mešanje. Kašikom napravite 4 mala udubljenja u sosu i u svako razbijte po jedno jaje. Pospite fetom oko jaja. Poklopite i kuvajte dok se jaja ne skuvaju po ukusu, najviše 10 minuta. Pospite seckanim peršunom po želji i poslužite uz tost.
PRIJATNO!