Jaja u sosu sa fetom i začinima

Zdrav i ukusan obrok, idealan za one dane kada nemamo baš puno vremena za pripremu, a ne želimo da posegnemo za brzom hranom.

06-11-2025

|

13:02

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

1 šolja sitno seckanog crvenog luka

1 manja sveža ljuta papričica, sitno iseckana

Prstohvat obične soli

Kašičica suvog origana

1 šolja pasiranog paradajza

4 jaja

50 g feta sira 

Seckani peršun za posipanje

Priprema:

U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte crveni luk, ljutu papričicu i so, pa dinstajte dok luk ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte origano i kratko proprži da zamiriše. Dodajte pasirani paradajz, pa kuvajte oko 3 minuta uz povremeno mešanje. Kašikom napravite 4 mala udubljenja u sosu i u svako razbijte po jedno jaje. Pospite fetom oko jaja. Poklopite i kuvajte dok se jaja ne skuvaju po ukusu, najviše 10 minuta. Pospite seckanim peršunom po želji i poslužite uz tost.

PRIJATNO!