Jagode u čokoladi

Jagode u čokoladi osim što su ukusne izgledaju veom lepo i dekorisaće svaku trpezu...

05-06-2015

|

22:20

Jagode u čokoladi osim što su ukusne izgledaju veoma lepo i dekorativno...

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:10.6.2014. - 12:40:00

Jagode u čokoladi(Foto:SunflowerImages/Bigstockphoto)

Sastojci:
- veće, zrele jagode
- čokolada bela i crna po želji
- mleveni lešnici, orasi ili šarene jestive mrvice

Priprema: Operite i dobro osušite jagode. Pripremite čokoladu po želji - belu, mlečnnu ili za kuvanje. Za posipanje možete pripremiti mlevene lešnike, orahe ili šarene jestive mrvice...
Držeći jagode za peteljku, polako ih umočite u otopljenu čokoladu tako da prekrije oko 3/4 jagode. Jagodu zatim kratko držite uspravno, pa je odložite na papir za pečenje kojim ste obložili poslužavnik. Ukoliko želite, jagode nakon umakanja u čokoladu možete staviti u posudu sa lešnicima ili šarenim, jestivim mrvicama. Dekorisane jagode zatim stavite u frižider na nekoliko minuta dok se čokolada ne stegne. Uživajte u ukusnom desertu.