Jagnjetina u mleku

Meso pripremljeno na ovaj način topi se u ustima...

05-06-2015

|

19:00

Meso pripremljeno na ovaj način topi se u ustima...

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 25.3.2014. - 12:18:00

Jagnjetina u mleku
Foto:(all-about-portugal)

Sastojci:
- 2 kg jagnjećeg mesa bez kostiju
- 2 l mleka
- 500 ml supa od povrća
- 2 kg krompira
- bibera, soli i biljnog začina po ukusu
- 1/2 veze peršuna

Priprema:
Meso iseći na veće komade, poređati u dublju šerpu i zaliti mlekom. Kuvati oko sat i po vremena na srednjoj vatri. U pekač ili dublji pleh (đuveč) sipati ulje, poređati meso, oljuštene krompirre (cele) poređati oko mesa, preliti supom koju treba posuti sa par kašičica začina i mlekom, koje je ostalo od kuvanja mesa. Pekač poklopiti ili staviti foliju preko. Peći još sat, sat i po (dok krompir upije svu tečnst i lepo se zapeče). Pred kraj pečenja skinuti foliju i posuti peršunom.

Savet: Jagnjetinu služiti toplu, ukusnija je ako se preko nje stavi kajmak.