Jagnjetina u mleku

Ukusno jelo za prave gurmane. Jagnjetinu služiti toplu, po želji možete staviti kajmak. Sastojci: - 2 kg jagnjećeg mesa bez kostiju - 2 l mleka - 500 ml supa od povrća - 2 kg krompira - bibera, soli i biljnog začina po ukusu - 1/2 veze peršuna Priprema: Meso iseći na veće komade, poređati u dublju šerpu i zaliti mlekom. Kuvati oko sat i po vremena na srednjoj vatri. U pekač ili dublji pleh (đuveč) sipati ulje, poređati meso, oljuštene krompirre (cele) poređati oko mesa, preliti supom koju treba posuti sa par kašičica začina i mlekom, koje je ostalo od kuvanja mesa. Pekač poklopiti ili staviti foliju preko. Peći još sat, sat i po (dok krompir upije svu tečnst i lepo se zapeče). Pred kraj pečenja skinuti foliju i posuti peršunom.

06-06-2015

|

06:39

Ukusno jelo za prave gurmane. Jagnjetinu služiti toplu, po želji možete staviti kajmak.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:27.1.2014. - 12:35:00

Jagnjetina u mleku
(Foto: Marco Mayer/Shutterstock)

Sastojci:
- 2 kg jagnjećeg mesa bez kostiju
- 2 l mleka
- 500 ml supa od povrća
- 2 kg krompira
- bibera, soli i biljnog začina po ukusu
- 1/2 veze peršuna

Priprema: Meso iseći na veće komade, poređati u dublju šerpu i zaliti mlekom. Kuvati oko sat i po vremena na srednjoj vatri. U pekač ili dublji pleh (đuveč) sipati ulje, poređati meso, oljuštene krompirre (cele) poređati oko mesa, preliti supom koju treba posuti sa par kašičica začina i mlekom, koje je ostalo od kuvanja mesa. Pekač poklopiti ili staviti foliju preko. Peći još sat, sat i po (dok krompir upije svu tečnst i lepo se zapeče). Pred kraj pečenja skinuti foliju i posuti peršunom.