Jagnjeći gulaš

Pripremite ukusni jagnjeći gulaš za današnji ručak!

04-06-2015

|

06:45

Pripremite ukusni jagnjeći gulaš za današnji ručak!

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 22.1.2015. - 14:04:00

Hrana - Jagnjeći gulaš
(Foto:bigstock/Chas53)

Sastojci:

- 1 kg jagnjećeg buta
- 50 ml Ulja
- 100 g Crnog luka
- 400 g paradajza
- 3 kašičice gustina
- 1 veza peršuna
- 1 kašika slatke mlevene paprike

Priprema:

Na ulju ispržite jagnjetinu sečenu na kocke, dodajte seckani luk, pa sve zajedno pržite oko 5 minuta.

Dodajte mlevenu papriku, iseckan paradajz i sve zajedno dinstajte podlivajući vodom na umerenoj temperaturi.

Kad meso omekša, umešajte gustin koji ste razmutili u malo vode i zalijte s 3 dl vode da gulaš dobije odgovarajuću gustinu. Sve još kratko prokuvajte.

Gotov gulaš pospite seckanim peršunom. Jelo poslužite toplo, uz kuvani ili pečeni krompir i mešano povrće po želji.