Italijanski paprikaš sa krutonima
Italijanska gastronomija ubraja se među najpoznatije u svetu. Iako je prva asocijacija na italijansku hrana pica, oni imaju jednako ukusan paprikaš.
04-06-2015
|10:33
Italijanska gastronomija ubraja se među najpoznatije u svetu. Iako je prva asocijacija na italijansku hrana pica, oni imaju jednako ukusan paprikaš.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 16.6.2014. - 13:30:00
(Foto: dailymail/weekend magazine)
Potrebni sastojci:
- 1 crni luk.
- 1 crvena paprika,
- 120ml belog vina,
- 120ml pilećeg bujon,
- 400g paradajz pelata,
- 60g crnih maslina,
- 4-6 pilećih bataka.
- kesica krutona
Priprema: Na maslinovom ulju propržite pileće batake dok ne dobiju zlaćkastu boju. Kada su gotovi, izvadite ih iz tiganja. U isto ulje ubacite luk i papriku da se proprže. Kada luk omekša, sipajte vino. Kada je vino provrelo i umanjilo količinu za pola, dodajte pileći bujon i paradajz pelat. Kada provri, dodajte iseckane masline i pileće batake. Ostavite poklopljeno da vri 40minuta. Prilikom serviranja, dodajte krutone i pomešajte.