Italijanski paprikaš sa krutonima

Italijanska gastronomija ubraja se među najpoznatije u svetu. Iako je prva asocijacija na italijansku hrana pica, oni imaju jednako ukusan paprikaš.

04-06-2015

|

10:33

Italijanska gastronomija ubraja se među najpoznatije u svetu. Iako je prva asocijacija na italijansku hrana pica, oni imaju jednako ukusan paprikaš.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 16.6.2014. - 13:30:00

Italijanski paprikaš sa krutonima
(Foto: dailymail/weekend magazine)

Potrebni sastojci:
 - 1 crni luk.
 - 1 crvena paprika,
 - 120ml belog vina,
 - 120ml pilećeg bujon,
 - 400g paradajz pelata,
 - 60g crnih maslina,
 - 4-6 pilećih bataka.
 - kesica krutona
Priprema: Na maslinovom ulju propržite pileće batake dok ne dobiju zlaćkastu boju. Kada su gotovi, izvadite ih iz tiganja. U isto ulje ubacite luk i papriku da se proprže. Kada luk omekša, sipajte vino. Kada je vino provrelo i umanjilo količinu za pola, dodajte pileći bujon i paradajz pelat. Kada provri, dodajte iseckane masline i pileće batake. Ostavite poklopljeno da vri 40minuta. Prilikom serviranja, dodajte krutone i pomešajte.