Italijanski hleb sa maslinama

Donesite duh mediterana u svoj dom, napravite tredicionalan italijanski hleb sa maslinama i poslužite ga uz vino i sir.

05-06-2015

|

18:29

Donesite duh mediterana u svoj dom, napravite tredicionalan italijanski hleb sa maslinama i poslužite ga uz vino i sir.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 13.2.2014. - 12:53:00

Italijanski hleb sa maslinama
Foto:(finedininglovers)

Sastojci:
- 350 g brašna
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 svežeg kvasca
- 150 ml vode
- 25 ml soka od limuna (od polovine 1 limuna)
- 3 kašike maslinovog ulja
- 10 - 15 zelenih maslina

Priprema:
U posudu sipati brašno i so. Kvasac razmutiti sa 3 kašičice vode, naliti vode do 160 ml, dodati sok od limuna i ulje. Sipati u brašno i umesiti glatko testo.
Ostaviti da se udvostruči pa premesiti i rastanjiti na površinu odabranog pleha (koristila sam onaj od 26 cm).
Masline preseći na polovine. Tupom stranom noža napraviti udubljenja u testu pa utisnuti masline. Odozgo posuti krupnom solju pa ispeći.
Potrebno vreme za pečenje je oko 20 minuta na maksimalnoj temperaturi uz ventilator.