Italijanske njoke sa parmezanom

Uživajte u njokama začinjene neodoljivim bosiljkom i parmezanom.

05-06-2015

|

16:11

Uživajte u njokama začinjene neodoljivim bosiljkom i parmezanom.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 8.1.2015. - 14:50:00

Italijanske njoke sa parmezanom
(Foto: Bigstockphoto/bhofack22)

Sastojci:
 - 1 kg krompira
 - 300 g brašna
 - 1 jaje
 - muskatni oraščić
 - 40 g putera
  - so
Za preliv:
 - 400 g paradajza (ili pelata iz konzerve)
 - 1 glavica luka
 - 2 kašike maslinovog ulja
 - malo šećera
 - so, biber
 - vezica bosiljka
 - malo parmezana
Priprema: Napravite njoke prema osnovnom receptu. Oljušteni paradajz (prethodno ga kratko držite pod mlazom vrele vode) i što sitnije iseckani luk propržite na maslinovom ulju. Posolite i pobiberite, pa dinstajte dok se ne zgusne. Dodajte sitno iseckani bosiljak. Prelijte preko njoka, a odozgo možete posuti parmezan.