Italijanske ćufte

Uživajte u ukusnim ćuftama pripremljenim na italijanski način.

03-06-2015

|

12:28

Uživajte u ukusnim ćuftama pripremljenim na italijanski način. 

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 24.4.2014. - 12:30:00

Italijanske ćufte
(Foto:bigstockphoto/Olgany)

Sastojci:
Ćufte: 
- 1/2 kg mlevenog mesa 
- 1 jaje 
- 1 glavica luka sitno seckanog 
- 1 češanj belog luka sitno seckan 
- 2 kašike prezli 
- 1 kašikica vegete 
- 1 kašika ulja 
- so, biber, malo slatke paprike 
- italijanske špageti
Sos: 
- 1/2 l. soka od paradajza 
- 3 čaše vode 
- o,5 dcl. ulja 
- 3 kašike brašna 
- so 
- kašika šećera 
- malo slatke paprike
Priprema: Izmešati sve navedene sastojke za čufte i ostaviti najmanje pola sata u frižideru, zatim oblikovati loptice željene veličine. Skuvati špageti i procediti. Priprema sosa: Propržiti malo brašno na ulju, dodati paradajz sok, izmešati i polako dodavati vodu, zatim začine. Čim prokljuca, dodavati jednu po jednu lopticu mesa, smanjiti temperaturu i kuvati tako na umerenoj vatri oko 40 minuta.