Išleri
06-06-2015
|12:33
Napravite neodoljive išlere.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 23.3.2015. - 10:00:00
(Foto: Bigstockphoto/Melica73)
Sastojci:
- 180 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 žumance
- 100 g mlevenih oraha
- 200 g brašna
Fil
- 140 g maslaca
- 140 g šećera u prahu
- 140 g čokolade
- 1 jaje
- 1 belance
Glazura
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
Dekoracija
- sitno seckani lešnici ili pistaći
Priprema: Umutiti penasto maslac, šećer i žumance, dodati mlevene orahe i na kraju brašno. Zamesiti testo i ostaviti da odstoji na hladnom 30 minuta. Rastanjiti koru i modlicom prečnika 3,5 cm iseći krugove. Ređati na pleh obložen masnim papirom i peći u prethodno zagrejanoj rerni 12 minuta na 180 C. U međuvremenu pripremiti fil: umutiti penasto maslac, šećer i žumance, dodati rastopljenu čokoladu i penu od 2 belanceta. Sve lepo izmešati. Fil staviti u dresir kesu sa zvezdastim nastavkom i na ohlađene keksiće istisnuti po malo u obliku spirale (na 60-65 keksica).