Išleri

06-06-2015

|

12:33

Napravite neodoljive išlere.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 23.3.2015. - 10:00:00

Isleri
(Foto: Bigstockphoto/Melica73)

Sastojci:

 - 180 g maslaca  
 - 100 g šećera  
 - 1 žumance  
 - 100 g mlevenih oraha  
 - 200 g brašna
Fil 
 - 140 g maslaca  
 - 140 g šećera u prahu  
 - 140 g čokolade  
 - 1 jaje  
 - 1 belance
Glazura 
 - 100 g čokolade  
 - 3 kašike ulja
Dekoracija 
 - sitno seckani lešnici ili pistaći
Priprema: Umutiti penasto maslac, šećer i žumance, dodati mlevene orahe i na kraju brašno. Zamesiti testo i ostaviti da odstoji na hladnom 30 minuta. Rastanjiti koru i modlicom prečnika 3,5 cm iseći krugove. Ređati na pleh obložen masnim papirom i peći u prethodno zagrejanoj rerni 12 minuta na 180 C. U međuvremenu pripremiti fil: umutiti penasto maslac, šećer i žumance, dodati rastopljenu čokoladu i penu od 2 belanceta. Sve lepo izmešati. Fil staviti u dresir kesu sa zvezdastim nastavkom i na ohlađene keksiće istisnuti po malo u obliku spirale (na 60-65 keksica).