Iskoristite jaja i nakon praznika
Kada prođe Uskrs, preostane obilje hrane, u prvom redu uksršnjih jaja. Evo par predloga kako da ih iskoristite i nakon praznika i uživate u hrani.
04-06-2015
|07:23
Kada prođe Uskrs, preostane obilje hrane, u prvom redu uksršnjih jaja. Evo par predloga kako da ih iskoristite i nakon praznika i uživate u hrani.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 22.4.2014. - 9:25:00
(Foto: pinterest)
1. Isecite jaja na pola. Izvadite žumanca i u maloj činiji ih pomešajte sa majonezom, senfom i malo bibera (sami procenite koja vam je količina potrebna tako da dobijete glatku smesu). Napunite belanca ovom smesom i odozgo ukrasite paprikom, peršunom i komadićima pržene slanine.
2. Jaja možete da iskoristite i za italijanske pica-sendviče. Uzmite tost hlebčiće ili kriške običnog hleba i blago ih poprskajte maslinovim uljem, a zatim stavite paradajz, mocarela-sir, kuvana jaja isečena na kriške i sve zajedno pospite origanom i zapecite u rerni.
3. Sendviče možete da napravite i od integralnog hleba. Za to vam je potrban namaz koji ćete napraviti od rendanih jaja, majoneza i sitno seckanog krastavca, a preko toga možete da stavite komad dimljenog lososa.
4. Dečiji sendviči - pomešajte tunjevinu sa seckanim kuvanim jajima i krastavcem i tako ćete dobiti odličan namaz za lagani sendvič.
5. Ukusan namaz možete da napravite i tako što pomešate kašiku senfa, majoneza i sitno seckanog peršuna. Tom smesom namažite hleb, a onda dodajte jaja isečena na kriške i komad salate, odozgo stavite još jedan komad hleba.