Integralni hleb sa semenkama
Izreka kaže Dobar kao lebac, a u mnogim kulturama je već vekovima osnovna namirnica svakog obroka. Povodom jučerašnjeg Svetskog dana hleba preporučujemo vam novi recept za dobro poznatu namirnicu.
05-06-2015
|19:48
Izreka kaže "Dobar kao lebac", a u mnogim kulturama je već vekovima osnovna namirnica svakog obroka. Povodom jučerašnjeg Svetskog dana hleba preporučujemo vam novi recept za dobro poznatu namirnicu.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 18.10.2013. - 14:26:00
Foto:(rapgenius)
Sastojci:
300 gr integralnog pšeničnog brašna
300 gr belog brašna
ulje, 2 kašike
voda 4 dl
šećer
so
kvasac 30gr
seme lana, 2 kašike
semenke suncokreta, 2 kašike
susam, 2 kašike
Priprema:
Razmutiti kvasac u 2 dl tople vode. Dodati šecer i kašičicu brašna pa ostaviti da nadođe. U nadošao kvasac dodati preostalu vodu, ulje, brašno, so i semenje umesiti da bude meko. Ostaviti pola sata da se testo udvostruči.
Premesiti, oblikovati hleb, premazati ga vodom i posuti po želji sa još malo semenja. Ostaviti još dvadesetak minuta u plehu. Peći na 230 stepeni, 30 minuta i još 15 minuta na 200 stepeni,sve vreme pokriveno pek-papirom.