Indijski kari sa povrćem

Ukoliko ste ljubitelj začinjene kuhinje, oprobajte se u pravljenju ovog istočnjačkog jela.

06-06-2015

|

17:31

Ukoliko ste ljubitelj začinjene kuhinje, oprobajte se u pravljenju ovog istočnjačkog jela.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 22.1.2014. - 13:10:00

Indijski kari sa povrćem
(Foto: dailymail/Daily Mail Reporter)

Sastojci:
 - 10 ml mlevene susama
 - 5 ml semenki kumina
 - 5 ml semenki piskavice
 - 20 ml semenki korijandera
 - 2,5 ml čilija u prahu
 - 5 ml mlevenog đumbira
 - 5 ml zrna crnog bibera
 - 450 gr sitno naseckanog luka
 - Oko 60 ml biljnog ulja
 - 300 ml steriliziranog mleka
 - 30 ml belog vinskog sirćeta
 - paradajza iz limenke od 400 gr
 - 15 ml paradajz pirea
 - 10 ml smeđeg šećera
 - 1 kocka za supu od povrća
 - 900 g naseckanih pečuraka ili mešanog povrća(krompir, šargarepa, pečurke)
Priprema: Začine zdrobite zajedno u posudu. Od te ćete količine dobiti 45 ml curry praška. Odložite. U posudi pržite luk na ulju dok ne dobije zlatnu boju, povremeno mešajući. Dodajte mlevene začine, smanjite temperaturu i pržite 3 minuta, stalno mešajući. Dodajte mleko i sirće, te dobro promeešajte. Dodajte paradajz iz limenke, pire od paradajza, šećer i supu. Pustite da provri, pokrijte i kuvajte na laganoj vatri oko 1 sat, povremeno mešajući. Dodajte povrće i kuvajte oko 30 minuta, dok ne omekša, povremeno mešajući. Poslužite.