Indijski kari sa povrćem
Ukoliko ste ljubitelj začinjene kuhinje, oprobajte se u pravljenju ovog istočnjačkog jela.
06-06-2015
|17:31
Ukoliko ste ljubitelj začinjene kuhinje, oprobajte se u pravljenju ovog istočnjačkog jela.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 22.1.2014. - 13:10:00
(Foto: dailymail/Daily Mail Reporter)
Sastojci:
- 10 ml mlevene susama
- 5 ml semenki kumina
- 5 ml semenki piskavice
- 20 ml semenki korijandera
- 2,5 ml čilija u prahu
- 5 ml mlevenog đumbira
- 5 ml zrna crnog bibera
- 450 gr sitno naseckanog luka
- Oko 60 ml biljnog ulja
- 300 ml steriliziranog mleka
- 30 ml belog vinskog sirćeta
- paradajza iz limenke od 400 gr
- 15 ml paradajz pirea
- 10 ml smeđeg šećera
- 1 kocka za supu od povrća
- 900 g naseckanih pečuraka ili mešanog povrća(krompir, šargarepa, pečurke)
Priprema: Začine zdrobite zajedno u posudu. Od te ćete količine dobiti 45 ml curry praška. Odložite. U posudi pržite luk na ulju dok ne dobije zlatnu boju, povremeno mešajući. Dodajte mlevene začine, smanjite temperaturu i pržite 3 minuta, stalno mešajući. Dodajte mleko i sirće, te dobro promeešajte. Dodajte paradajz iz limenke, pire od paradajza, šećer i supu. Pustite da provri, pokrijte i kuvajte na laganoj vatri oko 1 sat, povremeno mešajući. Dodajte povrće i kuvajte oko 30 minuta, dok ne omekša, povremeno mešajući. Poslužite.