Hrskavi keksić sa orasima

Idealna poslastica za večernje druženje uz toplu čokoladu i dobar film.

03-06-2015

|

12:28

Idealna poslastica za večernje druženje uz toplu čokoladu i dobar film.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 5.5.2014. - 13:16:00

Čokoladni biskvit
(Foto:bigstock/Yastremska)

Sastojci:

- 150g svinjske masti
- 60 g meda
- 150 g mlevenih oraha
- 1 kašičica vaniline paste
- 120 g smeđeg šećera
- 2 žumanceta
- 300 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

Mikserom umutiti mast sobne temperature sa žumancima i šećerom. Dodati zatim med, vanilin pastu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i mlevene orahe.

Sve lepo zamesiti, a zatim uviti u foliju i ostaviti da odstoji nekih 30 minuta u frižideru. Izvaditi iz frižidera, a onda kidati testo i praviti loptice veličine većeg oraha, pa ređati u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.

Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200C nekih 20 minuta.

Pečene keksiće čuvati u metalnoj kutiji. Lepši su kada malo odstoje, pa je poželjno praviti ih dan-dva ranije pre služenja.