Hladna poslastica u susret vrelim danima
Bezglutenski desert koji dolazi iz Brazila i Zapadne Indije - tapioka u kombinaciji sa kokosovim mlekom i kompotom od jagoda.
05-06-2015
|21:11
Bezglutenski desert koji dolazi iz Brazila i Zapadne Indije - tapioka u kombinaciji sa kokosovim mlekom i kompotom od jagoda.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:10.5.2013. - 14:20:00
(Foto:biospajz)
Sastojci:
- 100g tapioke
- 400 ml kokosovog mleka
- 500 ml kravljeg ili pirinčanog mleka
- 5 kašika šećera
Kompot kao preliv:
- 500g jagoda
- 2 vanilina šećera
- 1 kašika šećera
-2 pomorandže
Priprema: Tapioku držati u hladnoj vodi oko sat vremena. Nakon toga, procediti je i kuvati sa kokosovim i običnim mlekom. Kada mleko provri, smanjiti temperaturu i mešati dok zrnca ne postanu prozirna, a masa ne postane gusta. Na kraju dodati šećer i promešati. Za kompot je neophodno iseći očišćene jagode na polovine i iscediti dve pomorandže. Nakon toga u loncu na tihoj vatri oko 15 minuta kuvati sok od pomorandže, jagode i šećer. Služiti kao hladni desert.