-
Poslednjih 5 pesama
- Valentino - Ne daj mi da govorim u snu
- Bijelo dugme - Dozivjeti Stotu
- Zdravko Čolić - Proljece Za Ljubavnike
- Danijela - Da je sladje zaspati
- Bajaga & Instruktori - Bilo Bi Lako
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krompir čorba sa pečurkama
Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.
Kokos kuglof
Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...
-
Zdravlje
Kako odrediti najbolje vreme za spavanje?
Idealno vreme za spavanje u zavisnosti od vašeg ustaljenog buđenja Količina sna koja vam je potrebna menja se tokom života. Zato vaš uzrast može pomoći u određivanju tačnog vremena odlaska na spavanje, kako biste se probudili odmorni i spremni za dnevne obaveze.
Kako ostati budan bez kafe? Pet namirnica koje prirodno daju snagu
Hrana je gorivo za telo i um, ali ne deluje svaka isto: dok one bogate šećerom izazivaju brzi skok i još brži pad energije, postoje namirnice koje pružaju postojan osećaj budnosti i snage. Neke od njih sadrže blagu dozu kofeina uz dodatne hranljive koristi, dok druge telu obezbeđuju prirodnu energiju i pomažu ćelijama da je efikasnije koriste.
-
Putovanja
Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu
Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.
Najlepši evropski grad za posetu ove godine - mediteranski dragulj koji je osvojio sve
Pariz, Berlin i Prag su već dobro poznate destinacije, ali prema izboru čitalaca magazina Condé Nast Traveller, najbolji grad za posetu u Evropi 2025. godine je - Valeta, glavni grad Malte.
-
Preporučujemo
Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove
I pored redovnog čišćenja i korišćenja savremenih sredstava, sitne čestice prašine brzo se ponovo skupljaju na raznim površinama u domu. Zbog toga se mnogi oslanjaju na jednu staru, ali izuzetno delotvornu tehniku čišćenja – tradicionalni kineski način mokrog brisanja podova.
Da li je bezbedno jesti smrznutu hranu kojoj je istekao rok?
Pitanje koliko dugo smrznuta hrana ostaje bezbedna za konzumaciju često zbunjuje mnoge. Dr Deina Figure nedavno je u videu na Instagramu objasnila šta zapravo znači kada u zamrzivaču pronađemo namirnice kojima je istekao rok.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.72 125.60 126.47 USD 100.52 101.23 101.93
-
Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kako
Mnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...
10-05-2024 | 10:20 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, AndreyPopov
Iako nosi naziv "hemijsko (suvo) čišćenje", postupak uključuje vlaženje odeće. Međutim, ovde se ne koriste standardni deterdženti niti uobičajene mašine za pranje koje su svima nama poznate. Umesto toga, koriste se specijalne tečnosti za čišćenje umesto vode.
Pre nego što krenete sa procesom čišćenja, preporučuje se provera etikete na odeći kako biste saznali preporučene temperature pranja i mogućnost sušenja u mašini. Za uklanjanje mrlja, pripremite sredstvo za koje vam donosimo upustvo i način pripreme, 2 peškira od mikrofibera i posudu sa vodom.Sastojci:
1 šolja destilovane vode
1/4 šolje alkohola (izopropilnog ili običnog)
1/4 šolje belog sirćeta
1 kašika sode bikarbone
Uputstvo:
Osigurajte dobro provetren prostor kako biste izbegli inhalaciju pare od alkohola. Otvorite prozore. U posudi, pomešajte destilovanu vodu, alkohol, belo sirće i sodu bikarbonu. Promućkajte ili dobro promešajte kako biste osigurali ravnomerno sjedinjenje sastojaka. Nakon što ste dobro promešali sastojke, prebacite smesu u praznu sprej bocu.
Koristite sprej na tekstilnim proizvodima ili površinama koje želite očistiti. Pre upotrebe, testirajte sredstvo na manje vidljivom delu kako biste bili sigurni da neće oštetiti tkaninu ili površinu.
Nakon toga poželjno je da ga okačite na vešalicu. Pređite nakon toga peškirom lagano duž svih površina kapute, jakne ili nekog drugog odevnog predmeta. Ostavite preko noći neko vreme u hladnoj vodi. Proverite da li možete da sušite u veš mašini, a ako ne možete ostavite napolju da se suši, obavezno na vešalici. -
Pročitajte i...
Znakovi koji otkrivaju da naši peškiri više nisu za upotrebu!
Mnogi veruju da peškiri mogu trajati decenijama, posebno zato što se redovno peru na visokim temperaturama. Ipak, bez obzira na sve trikove za produžavanje njihove upotrebe, postoje četiri jasna znaka koja pokazuju da je vreme da se oprostite od starih peškira.
Tri kućna trika sa sodom bikarbonom koji rešavaju probleme za tren
Soda bikarbona, odnosno natrijum-bikarbonat, pravi je heroj svake kuhinje, neizostavan je sastojak u mnogim receptima, ali i moćno sredstvo za čišćenje i neutralisanje neprijatnih mirisa. Jeftina je, lako dostupna i mnogo ekološkija od većine drugih sredstava za čišćenje, pa ne čudi što je stalni član gotovo svakog domaćinstva.
Kako sprečiti kondenzaciju na prozorima i pojavu buđi uz pomoć sode bikarbone?
Dolaskom hladnijih dana, mnogi primete kapljice vode koje se nakupljaju na prozorima klasičan znak kondenzacije. Ovaj problem najčešće se javlja od kraja septembra do aprila, kada je razlika između spoljne i unutrašnje temperature najveća, a vazduh u zatvorenom prostoru previše vlažan.
Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove
I pored redovnog čišćenja i korišćenja savremenih sredstava, sitne čestice prašine brzo se ponovo skupljaju na raznim površinama u domu. Zbog toga se mnogi oslanjaju na jednu staru, ali izuzetno delotvornu tehniku čišćenja – tradicionalni kineski način mokrog brisanja podova.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: