Grilovano povrće sa piletinom
Ukusan i hranjiv obrok daće vam dovoljno energije za čitav dan.
05-06-2015
|00:25
Ukusan i hranjiv obrok daće vam dovoljno energije za čitav dan.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:28.11.2013. - 14:45:00
(Foto:yelp)
Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 300 g tikvica
- 200 g patlidžana
- glavica zelene salata
- 150 g crvenog kupusa
- 150 g sitnijih šampinjona
- 150 ml jogurta od obranog mleka
- 2 čena belog luka
- mirođija
- so
- biber
- 2 kašike maslinovog ulja
- 300 g crnog hleba
Priprema: Na ulju izgrilovati začinjenu piletinu. Tikvice i patlidžan iseći na kolutove i izgrilovati. U gril tiganj staviti i cele šampinjone. Zelenu salatu i crveni kupus iseći, pomešati i servirati na tanjir. Dodati izgrilovano povrće i meso, a zatim sve preliti mešavinom jogurta, belog luka i mirođije. Uz predjelo poslužiti krišku crnog hleba. Plavi patlidžan je plod čije sočno i nežno meso specifično pikantnog ukusa, posebno dolazi do izražaja nakon grilovanja. U kombinaciji sa tikvicama i ostalim povrćem i začinima predstavlja pravi kulinarski specijalitet.