Grilovani losos sa povrćem
Ako i dalje niste odlučili šta da pripremate za nedeljni ručak, evo jednog odličnog recepta.
03-06-2015
|12:28
Ako i dalje niste odlučili šta da pripremate za nedeljni ručak, evo jednog odličnog recepta.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 9.1.2015. - 14:53:00
(Foto:bigstock/Yastremska)
Sastojci:
- 4 fileta lososa
- 2 kašike limunovog soka
- 1 glavica crvenog luka
- 3 paprike
- 1 čen belog luka
- 3 šampinjona
- 1/8 kašičice semenki komorača
- malo sušenog bosiljka
- maslinovo ulje
- so
- biber
Priprema:
Marinirajte losos sa maslinovim uljem, belim lukom, limunom i začinima pola sata. Bilo bi dobro kad biste ribu mogli da stavite u marinadu dan ranije, ukusu bi bili snažniji. Za to vreme isecite povrće.
Prvo prepecite papriku isečenu na trakice i luk i dodajte začine. Kad luk postane staklast, dodajte i pečurke isečene na listiće. Dinstajte na tihoj vatri dok voda iz pečuraka ne ispari.
Ugrejte ulje u gril tiganju i ispecite lososa sa obe strane dobro dok meso ne posvetli. Stavite na tanjir, a pored sipajte dinstano povrće. Uz ovaj obrok bi bilo idealno da poslužite pirinač kao prilog ili neku laganu salatu.