Govedina Velington

Meso je najbolje kada je pripremljeno u rerni. Uz ovu slanu đakoniju neće vam biti potrebni ni prilozi ni salate. Isprobajte je još danas.

04-06-2015

|

17:25

Meso je najbolje kada je pripremljeno u rerni. Uz ovu slanu đakoniju neće vam biti potrebni ni prilozi ni salate. Isprobajte je još danas.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 28.10.2013. - 15:20:00

Govedina Velington
Foto:(laurens-kitchen)

Potrebno je:
600 g bifteka,
400 g šampinjona,
200 g praziluka,
200 g pileće džigerice,
500 g lisnatog testa,
kašika senfa,
žumance,
so i biber,
ulje za prženje,
2 kašike brašna

Prilog:
sotirano povrće.

Priprema:
Premazati biftek senfom sa svih strana, solju i pobiberiti. Peći ga u zagrejanom tiganju, na malo ulja, svega minut sa svake strane - da dobije lepu koricu. Ostaviti sa strane. U blenderu izmešajte pečurke, praziluk i džigericu. U dubokom tiganju zagrejati pola kašike ulja. Staviti u tiganj dobijenu masu, posoliti je i pobiberiti, pa je dinstati mešajući 10-15 min. Ostaviti masu da se prohladi. Posuti radnu površinu brašnom, pa na njoj oklagijom razvući lisnato testo u pravougaonik. Po testu raširiti prohlađenu masu, ostavljajući po 3 cm testa sa svake strane. Nepokrivene ivice premazati žumancetom, da bi se bolje zalepile pri sastavu. Staviti biftek na testo i masu, pa ga pažljivo obmotati testom, vodeći računa da svi spojevi dođu ispod dobijene vekne. Tako pri pečenju masa nigde neće curiti. U posudu staviti papir za pečenje i na njega veknu. Premazati je žumancetom i staviti je u zagrejanu pećnicu na 200°C, 25-30 minuta.