-
Poslednjih 5 pesama
- Toše Proeski - Ledena
- Riblja čorba - Ja je gledam kako spava
- Marija - Pozuri, Pozuri
- Piloti - Neverna si
- Denis & Denis - Program tvog kompjutera
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.67 125.55 126.43 USD 98.15 98.84 99.53
-
Gorica Popović: Kusta je vanredna ličnost
Na ovogodišnjem Kustendorfu, jedna od gošći je i proslavljena srpska glumica Gorica Popović. Ove godine Gorica je svojim prisustvom uveličala otvaranje Festivala, a nakon mnogo godina, za ovu priliku ponovo je ušla u kostim sa kojim je, zahvaljujući Kusturičinoj pank operi "Vreme Cigana" obišla svet. Povodom otvaranja publici je bio predstavljen jedan segment opere.
23-01-2016 | 14:21 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Naxi media
- To deo naše opere, sa kojim smo napravili fantastičan uspeh u Parizu. On je došao na ideju da za potrebe otvaranja predstavio jedan njen deo. Ovo je ujedno i prvi put da učesvujem u otvaranju Kusrendorfa. Jako se radujem, napravili smo da to bude interesantno i da tokom trih 10-ak minuta prikažemo najbolje.Vi ste sa ovom predstavom obišli svet. Da li ste ikada mogli da zamislite da ćete je igrati baš ovde na Kustendorfu?
- Nismo obišli baš ceo svet, ali smo sa Kustom zaista dosta igrali u inostranstvu. Operu smo predstavili u Rusiji, regionu, Francuskoj... Interesantno je da je opera bila visokoprodukcijski urađena i za njenu realizaciju potrebno mnogo, ali kada se ukaže prilika, uvek je rado obnovimo. Nisam nikada mogla da pretpostavim da ćemo je igrati ovde, jer je za njenu realizaciju potrebna velika sala, a ovo je sada jedna mini opera. Ušla sam u svoj kostim nakon dugo vremena. Radujem se što će ovi mladi ljudi i gosti iz sveta imati priliku da vide barem jedan deo Kusturičine opere.
S obzirom na to da je predstava imala veliki uspeh tokom 2007. godine, verujem da je predstavljanje bar jednog njenog dela uticalo da evocirate uspomene?
- Jeste. Radujem se jako što ćemo je igrati.
Za šta se, po Vašem mišljenju, vezuje ime Emira Kusturice u svetu?
- On je u svetu jako poznat. Svedok sam toga da mu na aerodromu ljudi prilaze da uzimaju autograme. A ovde kod nas, znate postoji izreka da "se ja dobrim konjem" diže prašina. On je jedan čovek izvan svih serija, neverovatne energije i ideja. Mislim da je on zaista veliki i da će to uvek ostati. Ličnost koja je mnogo uradila za našu kulturu - , iskrena je proslavljena glumica.
-
Pročitajte i...
Međunarodni filmski i muzički festival KUSTENDORF od 22. do 25. januara na Mećavniku
Osamnaesti Kustendorf održaće se od 22. do 25. januara 2025. godine na Mećavniku, Mokra Gora.
Dodeljene su nagrade petog Pozorišnog Kustendorfa
Peti Pozorišni festival Kustendorf završen je sinoć, u nedelju, 19. maja dodelom nagrada. „Zlatni list“ za najbolju predstavu pripao je predstavi „11 potkošulja“ u režiji Sime Đukića i u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu koja veštim rediteljskim ritmom i glumom celog ansambla, na hrabar način obrađuje teme koje snažno korespondiraju sa savremenim svetom.
Sedamnaesti međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf
17. Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf održaće se od 23. do 27. januara 2024. godine na Mećavniku na Mokroj Gori pod motom „Ne nadzor, kinematografija!“.
Završen 16. Kustendorf: Drvo života za Dušana Kovačevića
Dodelom nagrada završen je 16. po redu filmski festival Kustendorf, koji se ove godine održavao od 25. do 29. januara pod sloganom „Umetnost iznad svega“.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: