Giros
Uživajte u ukusnom girosu, napravljenom po grčkoj recepturi.
04-06-2015
|07:26
Uživajte u ukusnom girosu, napravljenom po grčkoj recepturi.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 2.9.2014. - 12:40:00
(Foto: Bigstockphoto/Hirurg)
Sastojci:
- 1-2 kg. svinjskog mesa
- 1 glavica crnog luka
- maslinovo ulje
- zacin za giros
- 1 limun
- 1 kašićics vegete
- biber, origano
Priprema: Meso bi trebalo da je mekse, na pr. od vrata ili rebara… Isecite ga na manje parčiće. Spremite namaz : luk narendajte, dodajte ulje, začin, senf, limun, vegetu, biber… Svako parče mesa namažite i ostavite bar 2 sata. Onda svako parće nadenite na šipku i stavite da se peće na 200 stepeni. Kada se zarumeni, odsecite gornji sloj mesa i šipku vratite u rernu, sve dok se celo ne ispeče. Potrebne su i lepinje. Prilog: isecite tanko paradajz, luk, napravite pomfrit, tzaziki, ili kiselu pavlaku razblazite malo belim vinom i dodajte mirođiju. Senf i kečap dodajte po želji.