Gazpačo

Unesite duh meksičke kuhinje u vaš dom. Ukoliko volite začinjeniju hranu i pikantan ukus uživaćete u gazpaču.

03-06-2015

|

12:28

Unesite duh meksičke kuhinje u vaš dom. Ukoliko volite začinjeniju hranu i pikantan ukus uživaćete u gazpaču.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 11.4.2014. - 13:40:00

Gazpačo
(Foto:bigstockphoto/alisafarov)

Sastojci: 
- 700 gr paradajza
- 1 krastavac  
- 1 glavica luka  
- 1 čen belog luka  
- 1 crvena paprika  
- 1 avokado  
- maslinovo ulje,  
- limunov sok  
- so, biber  
- kockice prepečenog hleba/krutona
Priprema: U blender stavite iseckan paradajz, krastavac, papriku, luk, limunov sok, kašiku maslinovog ulja, prstohvat soli i bibera. Sve izmešati u blenderu dok ne dobijete jednoličnu gustu smesu. Smesi možete dodati i komadiće isečenog povrća, a prilikom servoranja postaviti i krutone ili dvopek.