Gazpačo
Unesite duh meksičke kuhinje u vaš dom. Ukoliko volite začinjeniju hranu i pikantan ukus uživaćete u gazpaču.
03-06-2015
|12:28
Unesite duh meksičke kuhinje u vaš dom. Ukoliko volite začinjeniju hranu i pikantan ukus uživaćete u gazpaču.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 11.4.2014. - 13:40:00
(Foto:bigstockphoto/alisafarov)
Sastojci:
- 700 gr paradajza
- 1 krastavac
- 1 glavica luka
- 1 čen belog luka
- 1 crvena paprika
- 1 avokado
- maslinovo ulje,
- limunov sok
- so, biber
- kockice prepečenog hleba/krutona
Priprema: U blender stavite iseckan paradajz, krastavac, papriku, luk, limunov sok, kašiku maslinovog ulja, prstohvat soli i bibera. Sve izmešati u blenderu dok ne dobijete jednoličnu gustu smesu. Smesi možete dodati i komadiće isečenog povrća, a prilikom servoranja postaviti i krutone ili dvopek.