Francuska čorba

Poput pravih Parižana uživajte u magičnom ukusu Francuske čorbe.

03-06-2015

|

12:28

Poput pravih Parižana uživajte u magičnom ukusu Francuske čorbe.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 29.10.2013. - 15:28:00

Francuska corba
Foto:(bigmir)

Sastojci:

500 g šampinjona
1 crni luk
250 ml neutralne pavlake
svežeg peršuna po ukusu
soli i bibera po ukusu
ulja po potrebi

Priprema:

Na ulju propržite sitno seckan crni luk, a zatim dodajte sitno seckane šampinjone. Uspite litar i po vode, posolite i pobiberite. Kuvajte 10 minuta, a zatim dodajte neutrlanu pavlaku. Pospite seckanim peršunom i sklonite sa šporeta.

Savet: Dinstane pečurke će dobiti potpuno nov ukus ako ih pred kraj poprskate sa malo konjaka.