Fokača sa fetom i mslinama
Kombinacija feta sira i crnih maslina na testu od integralnog brašna oduševiće vaše ukućane.
05-06-2015
|00:33
Kombinacija feta sira i crnih maslina na testu od integralnog brašna oduševiće vaše ukućane.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:2.10.2013. - 13:05:00
(Foto:bettycrocker)
Sastojci:
za kvasac
- vrećica kvasca
- kašičica šećera
- kašikaa brašna
- 1 dcl tople vode
za testo
- 250 g glatkog brašna
- 200 g integralnog brašna
- kašičica soli
- 5 kašika maslinovog ulja
- 2 dcl tople vode
za nadev
- 10-ak crnih maslina
- 70 g feta sira
- grančica ruzmarina
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema: Kvasac izmešajte s brašnom, šećerom i vodom, te ga ostavite 10-ak minuta da nadođe. Pomešajte obe vrste brašna, dodajte so. Dodajte uzdignuti kvasac, maslinovo ulje, toplu vodu, te umesite mekano testo. Možete koristiti i mikser. Oblikujte testo u kuglu, prebacite u plastičnu zdelu, te pokrijte krpom ili folijom. Ostavite testo na toplom da udvostruči volumen, oko 45 minuta. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Uzdignuto testo prebacite u okrugli namašćeni kalup promera 26 cm. Prstima ga spljoštite i rastegnite po kalupu. Premažite testo maslinovim uljem, te prstima napravite udubine u testu. Ostavite još 10 minuta pokriveno krpom. U međuvremenu očistite masline od koštica i prerežite ih po pola, feta sir naseckajte na male kockice. U rupice naizmenično utiskujte kockice feta sira i masline, na kraju po testu nabockajte iglice ruzmarina. Pecite oko 30 minuta, ohladite i poslužite.